Ett tips

Hej allesammans!

Hela 53 medlemmar och trenden går stadigt uppåt, wow! Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att det finns så många unga rymdentusiaster i vårt avlånga land, så istället kommer här ett litet tips för alla som vill leka astronom. ;)

Project CLEA (Contemporary Laboratory Experiences in Astronomy) är en programvara som ska ge labb-erfarenhet för astronomistudenter med hjälp av olika övningar där man använder sig av teknik som också används av riktiga astronomer(!). Programmet omfattar 16 olika laborationer där man gör allt ifrån att mäta Månens topografi till var olika stjärnhopar placerar sig i Hertzsprung-Russell-diagrammet. Med övningarna följer utförliga studentmanualer. Först laddar du ner själva programvaran, sedan varje övning  för sig.

Det är ett fantastiskt underhållande program, och jag rekommenderar er verkligen att ge det ett försök! Det kräver lite mixtrande med datorn och lite läsande i manualerna men i gengäld så är det oerhört  informativt.  Det bör framförallt vara något för er som kan tänka sig att bli astronomer i framtiden. ;)

Det var allt för mig för denna gången, håll utkik efter fler inlägg från oss andra i styrelsen!

Trevligt laborerande!

//Elisabeth

Varukorg