Här om dagen, eller rättare sagt typ nyss, kom jag att tänka på en sak. Jag tänkte på gamla faktaböcker vars innehåll inte längre stämmer, som boken som öppnade mitt intresse för rymden men var i de kategoriserade Pluto som en planet. Det kallar vi inte Pluto längre. Så jag kollade i mina böcker, kollade hur de fångar läsarna och kollade också när de gavs ut. Här har vi några av dessa böcker, vi kan ju börja med den nyaste:

 

Fokus på: Rymden

Okej, det här är inte min bok utan min lillebrors, men den är bra för barn och förklarar och berättar faktiskt ganska mycket om rymden och solsystemet på ett enkelt sätt som fångar läsarens intresse. Den innehåller färgglada, illustrerade bilder på planeter, rymdfarkoster, astronauter och annat, och varje sida är fylld med faktarutor och så att en lätt kan läsa om vad som fångar ens intresse.

Denna bok jag har trycktes 2012.

Stora boken om RYMDEN

Den här boken innehåller också en massa illustrationer, men också tagna bilder, och riktar sig också till barn. Det är en stor bok som knappt får plats i min bokhylla och innehåller fakta om rymden på sina ungefär 45 sidor. Det är allt från solsystemet till rymdfarkoster, dock är detta boken som kategoriserar Pluto som en planet så jag ska kolla när den gavs ut…två sekunder bara…där!

Denna bok, som jag har här framför mig, trycktes 2005!

Solsystemet

Den här boken har inte världens roligaste framsida, dock fina bilder, mycket och väldigt liten text och väldigt mycket fakta och information, statistik och historia. Jag tror inte att många känner ”ja, den här verkar intressant!” så fort de ser den för så känner inte jag.

Denna bok utgavs på svenska år 1985. (Mer än 30 år sedan)

Och jag undrar: var ifrån kommer den? Varför har den fått hänga med efter varje flytt? Vem köpte den? Vad gör den i min bokhylla? Jag frågade min mamma men fick tyvärr inget svar, var boken kommer ifrån förblir ett mysterium.