Äntligen blir det astronomiläger igen!

Astronomisk Ungdoms Västra Götalandsdistrikt och Hallands Astronomiska Sällskap kommer den 26:e-27:e mars att arrangera ett roligt och händelserikt astronomiläger för barn i åldrarna 12-14 år. Lägret äger rum på Plönninge Observatorium där ni kommer få lära känna andra rymdintresserade, gå på en rymdig tipspromenad, vara med på rymdiga lagtävlingar, lära er mer om rymden och astronomi av inspirerande föreläsare, baka och ha stjärnskådning. Vi kommer att ha mysiga lägeraktiviteter och bo på observatoriet i Plönninge, lite utanför Halmstad.

Anmäl er senast den 18:e mars. Vi har ett begränsat antal platser och ni anmäler er genom att fylla i formuläret nedan.

Vem kan delta?

Alla som är mellan 12-14 år och är medlemmar i Astronomisk Ungdoms lokalförening GAUSS eller CASSIOPEJA är välkomna att delta med målsmans tillstånd. Om ni inte är medlem i GAUSS ännu blir ni det helt gratis här. Är ni inte medlem i CASSIOPEJA kan ni bli det helt utan kostnad här. Som medlem i GAUSS och CASSIOPEJA får ni också information om allt annat roligt som arrangeras – allt från stjärnskådningar och filmkvällar till framtida roliga läger!

Ni är varmt välkommen att delta oavsett förkunskaper – det räcker att ni är nyfiken och vill lära er mer om rymden och ha roligt tillsammans med andra. Har ni några funderingar, skicka ett mejl till oss på astrolagervg@astronomiskungdom.se.

När

Lägret börjar lördag den 26:e mars klockan 10:00 och avslutas söndag den 27:e mars klockan 15:00.

Plats

Science Safari / Hallands Astronomiska Sällskap

Lärdômen Plönninge 477, 305 61 Harplinge

Latitud 56.734373 Longitud 12.748024

Vägbeskrivning via kollektivtrafik

För att ta sig från Halmstad centrum till observatoriet kan ni ta busslinje 330 och gå av vid station Plönningevägen Harplinge. Samling kommer att ske på observatoriet klockan 10:00 lördagen den 26:e mars.

Anmälan och deltagaravgift

Lägret kostar 200 kr och ni anmäler er via formuläret nedan. Vi står för alla utgifter på plats, men ni står själv för er resa till och från observatoriet. Vi i Astronomisk Ungdom vill inte att ekonomi ska vara ett hinder för att delta på våra läger och därför har vi en understödsfond där ni som behöver kan söka bidrag för anmälningsavgiften och/eller resan till lägret. Ansök om stöd här!

Anmälan är bindande och antalet platser är begränsade, så om ni får förhinder från att delta är det jätteviktigt att ni meddelar oss det så snart ni bara kan så att vi kan erbjuda er plats till någon annan. Observera att ni ska få en bekräftelse per e-post att er anmälan är mottagen för att garanteras en plats. Får ni ingen bekräftelse bör ni meddela oss så fort som möjligt, så att vi kan undersöka vad som gått snett. Anmälningssidan hittar du nedan.

Sista anmälningsdag är 12:e mars, eller fram till alla platser är fyllda.

Avanmälan

Avbokning är gratis fram tills sista anmälningsdatumet 12:e mars eller vid sjukdom.

Kontakt

Har ni några frågor om Astronomilägret? Tveka inte att kontakta oss via astrolagervg@astronomiskungdom.se eller projektledaren julia.martensson@astronomiskungdom.se

Varukorg