Ansökan för AstroCamp 2021 är stängd

Ansökan för 2022 öppnar i april 2022! Mer info om lägret 2022 kommer i början av 2022

Astronomisk Ungdom kommer 2021 att dela ut ett stipendium till en svensk elev som blir antagen till Astrocamp i Portugal! Ansökan är öppen under perioden 1 – 30 april.

“AstroCamp is an academic program in the field of astronomy and physics, providing participants with high-level and inspiring training, rest and recreation in a secluded and tranquil setting away from the stresses of urban centers. The program is intended for secondary school students, to be selected according to their motivation and academic merit.” – AstroCamp 

Ta chansen att åka på ett av Europas mest spännande sommarforskarskolor i astronomi för gymnasieelever. AstroCamp hålls årligen i Portugal i en lugn och avskild miljö där du får chansen att fokusera på lärande och utforskande. Bara ett 20-tal elever ants ut som deltagare varje år. Nästa läger kommer hållas 8-22 augusti 2021. I mitten av programmet har Perseidernas meteorregn sin topp, vilket du kommer ha chansen att se under en övernattning utomhus. Under sommarforskarskolan kommer du få gå kurser, ha programmeringsprojekt med analys av data, göra observationer både med ögat och teleskop, samt göra utflykter i området runt omkring. Språket på lägret är engelska.

Astronomisk Ungdom kommer dela ut Astronomistipendiet till den bästa svenska elev som blir antagen till AstroCamp, och som är medlem i AU. Mottagaren av stipendiet får samtliga kostnader relaterade till deltagandet täckta, dvs avgiften för deltagande, resan till och från Portugal, ev. vaccin, med mera. Notera att du måste ansöka direkt till AstroCamp och att du behöver var medlem i AU för att kunna ta emot stipendiet. Om du inte är medlem kan du bli det gratis här! Ansökan är öppen mellan 1-30 april 2021 och följs upp av intervjuer i slutet av maj. Det är arrangörerna bakom AstroCamp som sköter alla delar av antagningen, och de meddelar AU i slutet av maj om en eller flera svenska elever kommer erbjudas en plats, varpå AU erbjuder att täcka alla kostnader för den högst rankade svenska eleven. Om fler svenska elever erbjuds plats på programmet så kan de också delta genom att betala ordinarie deltagaravgift om högst 400 EUR (exklusive resekostnader). Deltagarna väljs ut utifrån akademiska meriter och potential. Den 13:e februari publicerades en informationsvideo som berättar om hur upplagan 2021 kommer se ut. Ni kan titta på videon nedan. Där berättar de om lägret och ansökningsprocessen.

På grund av Covid-19 var programmet 2020 online för utländska elever. Arrangörerna siktar på att 2021 kunna genomför lägret med alla deltagare på plats.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor gällande Astronomisk Ungdoms Astronomistipendium.

Varukorg