Här hittar du som är engagerad i Astronomisk Ungdom länkar och information som kan komma till användning under ditt ideella uppdrag.

Kommunikation, Slack

För att du lätt ska kunna kommunicera med andra engagerade i förbundet har vi ett Slack workspace. Tanken är att man här ska kunna hålla kontakten och på ett smidigare sätt samordna och hjälpa varandra inför event eller liknande. Du går med i AU:s Slack här.

Slack är en kommunikationsplattform bestående av olika kanaler där man på ett organiserat sätt kan föra diskussion i olika trådar. Här kan man även skicka privata meddelanden till varandra eller en grupp. Om man vill veta mer om slack kan man kolla på videon som finns här: How to use Slack: your quick start guide

Ekonomisk ersättning och redovisning

Du som är ideellt aktiv i Astronomisk Ungdom kan ibland behöva betala för saker med dina egna pengar i samband med ditt ideella uppdrag. Du ska då givetvis få ersättning för utlägget. Detta gör du genom att fylla i blanketten Begäran om ersättning, BOE. Det viktiga att komma ihåg är att alltid spara alla kvitton för köpen du gör. Dessa ska skickas till AU:s kansli tillsammans med blanketten.

Det kan också vara så att du kommer behöva genomföra resor med privatfordon i samband med ditt ideella uppdrag. För att få ersättning för detta ska du istället fylla i blanketten Begäran om milersättning, BOM. Här är det viktigt att kolla hur många mil din bil har gått under resan.

Samtliga blanketter finner du här.

Mallar och övrigt material

Under denna länk finner du även annat material som kan komma till användning under ditt ideella uppdrag. Här finner du bland annat en powerpoint-mall, den grafiska profilen och AU:s logga. Du kan även hitta förbundets styrdokument och infomaterial här.

Medaljer

Du som engagerar dig i någon av Astronomisk Ungdoms verksamheter får vackra medaljer med rymdmotiv som tack för ditt engagemang. Mer information om dessa hittar du här.

Varukorg