Engagera dig i Astronomisk Ungdom!

 

Möjligheterna för dig som vill bli aktiv inom förbundet är oändliga. Att engagera sig i AU är både kul och givande, och du får möjligheten att träffa nya vänner,  utveckla dina ledaregenskaper och skaffa nya kunskaper och färdigheter som du kommer att ha stor nytta av även i framtiden. Vill du kanske vara med och arrangera nästa rymdläger? Vill du dela med dig av rymdnyheter på en egen Rymdblogg eller på vår Facebooksida? Du kanske vill hitta på något i en medlemsförening, skapa rymdkonst eller vara med i Rymdpodden? Eller har du kanske en helt egen idé? Det krävs inga särskilda förkunskaper – med nyfikenhet och motivation kommer man långt!

Skriv en kort presentation av dig själv och vad du är intresserad av att engagera dig inom så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att det finns många möjligheter att själv avgöra vad du vill göra i Astronomisk Ungdom – så skicka iväg ett mail även om det uppdrag just du letar efter inte finns med bland utlysningarna. Skriv till oss även om du inte vet exakt vad du vill göra – du kanske bara vet att du, precis som vi, är nyfiken på rymden och därför skulle vilja engagera dig mer i AU tillsammans med oss. Som aktiv i Astronomisk Ungdoms projekt får du fina förtjänstmedaljer med rymdtema som tack, och du blir inbjuden till många roliga evenemang för aktiva, bland annat den årliga AU-konferensen.

 

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen att engagera dig! Kontakta oss via detta formulär:

Lediga uppdrag & tjänster

Universitetsstudenter sökes som handledare och arrangörer 

Går du på universitetet och vill vara med och arrangera våra verksamheter? Just nu söker vi arrangörer av inspirationsdagarna i astronomi och rymdteknik; Knut Lundmark-dagarna (2-3 heltidsdagar + förberedelser, ideellt engagemang). Som handledare är du med och ger taggade gymnasieelever möjligheten att utvecklas och lära sig mer om astronomi och rymdteknik, genom att exempelvis handleda roliga laborationer och finnas med som ledare, mentor och förebild. Tveka inte att höra av dig till kansli@astronomiskungdom.se om du vill veta mer.

 

Tidigare utlysningar, numera tillsatta uppdrag

Få snygga rymdmedaljer som tack för ditt engagemang!

Du som engagerar dig i någon av Astronomisk Ungdoms verksamheter får vackra medaljer med rymdmotiv som tack för ditt engagemang. Bli en del av AU-gemenskapen idag – skriv till oss och berätta vad just DU skulle vilja göra i Astronomisk Ungdom!

”Att ha varit med på rymdhelgen på Tekniska museet var superroligt! Jag fick vara en så kallad rymdexpert och svara på frågor angående rymden eller förbundet. Vi lyckades värva många medlemmar, det var så roligt att se att intresset var så stort bland barnen och att gå omkring på museet med en AU-tröja fick mig att känna mycket stolthet. I sin helhet var helgen superrolig och jag skulle definitivt vilja göra om det!”

Linda-Maria Badea

Volontär, MegaHelg Rymd

”När man anordnar ett astronomiläger för Astronomisk Ungdom får man inte bara uppleva allt kul som sker, utan man får bestämma vad för grejer som ska ske. I början var jag lite rädd över att inte kunna komma in i gruppen, att jag bara fick ta ledarrollen, och att jag skulle ha överdrivet mycket ansvar – så var inte alls fallet. Jag hade tid att umgås med alla och var med på samtliga aktiviteter. Självklart har man mer ansvar men projektgruppen hjälps ju åt. Kort sagt: Det var ett suveränt läger med en suverän projektgrupp!”

Winnie Lu

Arrangör, Astronomiläger 2016