Engagera dig!

Utlysningar till Astronomisk Ungdoms verksamheter!

Astronomisk Ungdom behöver projektledare och medlemmar som vill vara med i projektgrupper för att planera och genomföra förbundets verksamheter. Att engagera sig ger dig möjligheten till att träffa nya vänner, kontakter, upplevelser, minnen, förtjänstmedaljer och det är en bra merit på CV:t! Utlysning av specifika projektgrupper listas här nedan om det är något särskilt vi söker. Från och med 2021 kommer vi utlysa projektledaruppdrag två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Men vi vill alltid ha kontakt med aktiva som vill engagera sig! Hör jätte gärna av dig även om inget utlyses. Vi har alltid något som du kan hjälpa till med! 

Tveka inte att höra av dig till verksamhetsutvecklare@au.se om du vill veta mer eller om du vill engagera dig i AU. Du kan också fylla i formuläret nedan.

”När man anordnar ett astronomiläger för Astronomisk Ungdom får man inte bara uppleva allt kul som sker, utan man får bestämma vad för grejer som ska ske. I början var jag lite rädd över att inte kunna komma in i gruppen, att jag bara fick ta ledarrollen, och att jag skulle ha överdrivet mycket ansvar – så var inte alls fallet. Jag hade tid att umgås med alla och var med på samtliga aktiviteter. Självklart har man mer ansvar men projektgruppen hjälps ju åt. Kort sagt: Det var ett suveränt läger med en suverän projektgrupp!”

Winnie Lu

Arrangör, Astronomiläger 2016

”Att ha varit med på rymdhelgen på Tekniska museet var superroligt! Jag fick vara en så kallad rymdexpert och svara på frågor angående rymden eller förbundet. Vi lyckades värva många medlemmar, det var så roligt att se att intresset var så stort bland barnen och att gå omkring på museet med en AU-tröja fick mig att känna mycket stolthet. I sin helhet var helgen superrolig och jag skulle definitivt vilja göra om det!”

Linda-Maria Badea

Volontär, MegaHelg Rymd

Få snygga rymdmedaljer som tack för ditt engagemang!

Du som engagerar dig i någon av Astronomisk Ungdoms verksamheter får vackra medaljer med rymdmotiv som tack för ditt engagemang. Bli en del av AU-gemenskapen idag – skriv till oss och berätta vad just DU skulle vilja göra i Astronomisk Ungdom!

Nominera till AU:s guldmedalj

Astronomisk Ungdoms guldmedalj tilldelas den medlem som på ett gott och föredömligt sätt drivit många projekt inom AU och varit aktiv och engagerad i verksamheterna eller föreningarna under minst 3 års tid, eller motsvarande engagemang. Det är förbundsstyrelsen som utser mottagare av guldmedaljen, efter nomineringar från medlemmar.

    Om du inte vet, välj det alternativ du tror ligger närmast.
  • Skriv noggrant, utförligt och motivera. Beskriv också hur du har noterat kandidatens arbete (exempelvis varit kollega, deltagit på personens engagemang) och hur det hänger ihop med de markerade punkterna ovan.

Engagera dig i Astronomisk Ungdom!

 

Möjligheterna för dig som vill bli aktiv inom förbundet är oändliga. Att engagera sig i AU är både kul och givande, och du får möjligheten att träffa nya vänner,  utveckla dina ledaregenskaper och skaffa nya kunskaper och färdigheter som du kommer att ha stor nytta av även i framtiden. Vill du kanske vara med och arrangera nästa rymdläger? Vill du dela med dig av rymdnyheter på en egen Rymdblogg eller på vår Facebooksida? Du kanske vill hitta på något i en medlemsförening, skapa rymdkonst eller vara med i Rymdpodden? Eller har du kanske en helt egen idé? Det krävs inga särskilda förkunskaper – med nyfikenhet och motivation kommer man långt!

Skriv en kort presentation av dig själv och vad du är intresserad av att engagera dig inom så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att det finns många möjligheter att själv avgöra vad du vill göra i Astronomisk Ungdom – så skicka iväg ett mail även om det uppdrag just du letar efter inte finns med bland utlysningarna. Skriv till oss även om du inte vet exakt vad du vill göra – du kanske bara vet att du, precis som vi, är nyfiken på rymden och därför skulle vilja engagera dig mer i AU tillsammans med oss. Som aktiv i Astronomisk Ungdoms projekt får du fina förtjänstmedaljer med rymdtema som tack, och du blir inbjuden till många roliga evenemang för aktiva, bland annat den årliga AU-konferensen.

 

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen att engagera dig! Kontakta oss via detta formulär: