Engagera dig i Astronomisk Ungdom!

 

Möjligheterna för dig som vill bli aktiv inom förbundet är oändliga. Att engagera sig i AU är både kul och givande, och du får möjligheten att träffa nya vänner,  utveckla dina ledaregenskaper och skaffa nya kunskaper och färdigheter som du kommer att ha stor nytta av även i framtiden. Vill du kanske vara med och arrangera nästa rymdläger? Vill du dela med dig av rymdnyheter på en egen Rymdblogg eller på vår Facebooksida? Du kanske vill hitta på något i en medlemsförening, skapa rymdkonst eller vara med i Rymdpodden? Eller har du kanske en helt egen idé? Det krävs inga särskilda förkunskaper – med nyfikenhet och motivation kommer man långt!

Skriv en kort presentation av dig själv och vad du är intresserad av att engagera dig inom så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att det finns många möjligheter att själv avgöra vad du vill göra i Astronomisk Ungdom – så skicka iväg ett mail även om det uppdrag just du letar efter inte finns med bland utlysningarna. Skriv till oss även om du inte vet exakt vad du vill göra – du kanske bara vet att du, precis som vi, är nyfiken på rymden och därför skulle vilja engagera dig mer i AU tillsammans med oss.

 

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen att engagera dig! Kontakta oss via detta formulär:

Lediga uppdrag & tjänster

 

Projektledare – Rymdresan 2018

Vill du anordna Astronomisk Ungdoms nästa sällskapsresa till något rymdrelaterat resmål? Då ska du bli projektledare för Rymdresan 2018! Rymdresan kommer att rikta sig till medlemmar i Astronomisk Ungdom mellan 16 och 25 år, och du som projektledare är ansvarig för hela planeringen och för samtliga deltagare under hela resan. Du som söker ska vara 20 år eller äldre och sista ansökningsdag är 1:a oktober. Mer information om resan och hur du söker hittar du i den bifogade arbetsbeskrivningen.

Läs mer om uppdraget och kraven på dig som söker: Rymdresan 2018

Projektledare – Rymdläger 2017

Vill du anordna Astronomisk Ungdoms rymd- och astronomiläger i höst? Att arrangera ett läger med tema rymden är både roligt och givande, du träffar nya vänner och förbättrar dina ledarskapsförmågor. Dessutom är det en bra merit att ha på ditt CV. Tveka inte att söka genom att skicka ett mail och berätta lite om dig själv, din bakgrund och varför du söker till kansli@astronomiskungdom.se senast sista juli. Just nu söker vi projektledare för Rymdläger 2017, ett astronomiläger för barn mellan 8 och 12 år. Du som söker ska vara över 18 år.

Läs mer om uppdraget och kraven på dig som söker: Rymdläger 2017

 

Tidigare utlysningar, numera tillsatta uppdrag

”Att ha varit med på rymdhelgen på Tekniska museet var superroligt! Jag fick vara en så kallad rymdexpert och svara på frågor angående rymden eller förbundet. Vi lyckades värva många medlemmar, det var så roligt att se att intresset var så stort bland barnen och att gå omkring på museet med en AU-tröja fick mig att känna mycket stolthet. I sin helhet var helgen superrolig och jag skulle definitivt vilja göra om det!”

Linda-Maria Badea

Volontär, MegaHelg Rymd

”När man anordnar ett astronomiläger för Astronomisk Ungdom får man inte bara uppleva allt kul som sker, utan man får bestämma vad för grejer som ska ske. I början var jag lite rädd över att inte kunna komma in i gruppen, att jag bara fick ta ledarrollen, och att jag skulle ha överdrivet mycket ansvar – så var inte alls fallet. Jag hade tid att umgås med alla och var med på samtliga aktiviteter. Självklart har man mer ansvar men projektgruppen hjälps ju åt. Kort sagt: Det var ett suveränt läger med en suverän projektgrupp!”

Winnie Lu

Arrangör, Astronomiläger 2016