Engagera dig i Astronomisk Ungdom!

 

Möjligheterna för dig som vill bli aktiv inom förbundet är oändliga. Att engagera sig i AU är både kul och givande, och du får möjligheten att träffa nya vänner,  utveckla dina ledaregenskaper och skaffa nya kunskaper och färdigheter som du kommer att ha stor nytta av även i framtiden. Vill du kanske vara med och arrangera nästa rymdläger? Vill du dela med dig av rymdnyheter på en egen Rymdblogg eller på vår Facebooksida? Du kanske vill hitta på något i en medlemsförening, skapa rymdkonst eller vara med i Rymdpodden? Eller har du kanske en helt egen idé? Det krävs inga särskilda förkunskaper – med nyfikenhet och motivation kommer man långt!

Skriv en kort presentation av dig själv och vad du är intresserad av att engagera dig inom så kontaktar vi dig inom kort. Kom ihåg att det finns många möjligheter att själv avgöra vad du vill göra i Astronomisk Ungdom – så skicka iväg ett mail även om det uppdrag just du letar efter inte finns med bland utlysningarna. Skriv till oss även om du inte vet exakt vad du vill göra – du kanske bara vet att du, precis som vi, är nyfiken på rymden och därför skulle vilja engagera dig mer i AU tillsammans med oss.

 

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Varmt välkommen att engagera dig! Kontakta oss via detta formulär:

Lediga uppdrag & tjänster

 

Projektledare – Space Camp 2017, Astronomiläger 2017 & Norrskenslägret 2018

Vill du anordna Astronomisk Ungdoms rymd- och astronomiläger i vår eller i höst? Att arrangera ett läger med tema rymden är både roligt och givande, du träffar nya vänner och förbättrar dina ledarskapsförmågor. Dessutom är det en bra merit att ha på ditt CV. Tveka inte att söka genom att skicka ett mail och berätta lite om dig själv och varför du söker till kansli@astronomiskungdom.se senast 1:a februari. I år kommer vi att anordna tre sommarläger vid tillräckligt intresse; Space Camp 2017 för barn mellan 8 och 12 år och två sommarläger för ungdomar i högstadieåldern respektive gymnasieåldern och uppåt. Vi söker också projektledare för vinterlägret 2018, Norrskenslägret. Tveka inte att fråga om du är nyfiken och vill veta mer om uppdraget.

Läs mer om uppdraget och kraven på dig som söker: Space Camp 2017 och Astronomiläger 2017

 

Rymdreporter

AU satsar på att synas i sociala medier och hålla våra kanaler uppdaterade om saker som händer i rymdvärlden och annan rymdrelaterad inspiration. Detta är möjligt tack vare medlemmar som fyller våra flöden med material. Som Rymdreporter närvarar du också då och då vid rymdrelaterade evenemang i Sverige och ger därifrån medlemmar uppdateringar från eventet på hemsidan och i de sociala kanalerna. Om du är intresserad av att bli en av våra Rymdreportrar, så tveka inte att höra av dig till kansli@astronomiskungdom.se.

Läs mer här: Uppdragsbeskrivning – Rymdreporter

 

Föreläsare – Astronomicentrum

Astronomicentrum kommer att erbjuda lärare att boka föreläsare för att komma och undervisa om rymden för klassen. Dessa föreläsningar kommer att följa kursplanen samtidigt som de kommer att inspirera klassen till ytterligare rymdintresse. Du som föreläsare kommer att få en mall utformad efter kraven i kursplanen som du sedan kan fylla på med information beroende på hur du vill lägga upp presentationen.

Arbetet är ideellt, men samtliga mat- och resekostnader i samband med uppdraget bekostas av Astronomicentrum. Genom att föreläsa för skolelever kommer du inte bara att förbättra din presentationsteknik och scenvana, utan också få värdefulla kunskaper, erfarenheter och positiva upplevelser med de elever du möter. Som föreläsare kommer du att inspirera och bidra till att befästa och utveckla rymdintresse och kunskap hos unga i vald åldersgrupp.

Läs mer här: Föreläsare – Astronomicentrum

 

Tidigare utlysningar, numera tillsatta uppdrag

”Att ha varit med på rymdhelgen på Tekniska museet var superroligt! Jag fick vara en så kallad rymdexpert och svara på frågor angående rymden eller förbundet. Vi lyckades värva många medlemmar, det var så roligt att se att intresset var så stort bland barnen och att gå omkring på museet med en AU-tröja fick mig att känna mycket stolthet. I sin helhet var helgen superrolig och jag skulle definitivt vilja göra om det!”

Linda-Maria Badea

Volontär, MegaHelg Rymd

”När man anordnar ett astronomiläger för Astronomisk Ungdom får man inte bara uppleva allt kul som sker, utan man får bestämma vad för grejer som ska ske. I början var jag lite rädd över att inte kunna komma in i gruppen, att jag bara fick ta ledarrollen, och att jag skulle ha överdrivet mycket ansvar – så var inte alls fallet. Jag hade tid att umgås med alla och var med på samtliga aktiviteter. Självklart har man mer ansvar men projektgruppen hjälps ju åt. Kort sagt: Det var ett suveränt läger med en suverän projektgrupp!”

Winnie Lu

Arrangör, Astronomiläger 2016