”Fall in love with some activity, and do it!”
-Richard P. Feynman

FEYNMANS syfte: Vi strävar efter att väcka och främja intresset för den teoretiska fysiken bland svenska ungdomar. Utforska världen av astronomiska och astrofysikaliska fenomen tillsammans med oss!

Medlemskap i Astronomisk Ungdom: FEYNMAN är stolt medlemsförening till förbundet Astronomisk Ungdom, och vi delar passionen för att utforska rymden och dess hemligheter (org.nr. 802467-7182).

Ideell och Opolitisk: Vi är en ideell organisation som är fri från partipolitiska och religiösa bindningar. Hos FEYNMAN handlar det om gemenskap och upptäckter!

Verksamhetsår och Räkenskapsår: Vårt äventyr följer kalenderåret. Var med oss genom alla årstider och upplev det bästa av teoretisk fysik och rymdforskning.

Varför Bli medlem?

  • Teoretisk Fysik för Alla: Oavsett din nivå av kunskap inom teoretisk fysik, finns det plats för dig här. Vi strävar efter att göra ämnet tillgängligt och inspirerande för alla medlemmar.1
  • Medlemskap i Astronomisk Ungdom: Som medlemsförening till Astronomisk Ungdom får du också tillgång till en bredare gemenskap och resurser inom rymdforskning.
  • Årliga Evenemang: Vår kalender är fylld med spännande evenemang, från föreläsningar och workshops till stjärnkikarkvällar. Var med och upplev det bästa av teoretisk fysik!
  • Deltagande i Beslut: Som medlem har du rätt att närvara och delta i vårt högst beslutande organ, årsmötet. Påverka föreningens framtid och vara en del av de beslut som formar vår verksamhet.
  • Gemenskap och Nätverkande: FEYNMAN är mer än bara en förening – det är en gemenskap av individer som delar passionen för teoretisk fysik. Skapa långvariga vänskapsband och nätverka med likasinnade.

Bli en del av FEYNMAN idag och följ med oss på en resa genom teoretisk fysik och rymdens mysterier! Anmäl dig som medlem genom att fylla i formuläret och delta i ett äventyr av kunskap och upptäckter.

Våra Sociala medier

INSTAGRAM

Våran instagram där du får lära känna våran styrelse!

FACEBOOK

Våran facebook där du kan ta reda på vad vi håller på med just nu!

Våran Styrelse!

Oliver Nyström (It-ansvarig)

Oliver Nyström, IT-ansvarig för styrelsen, studerar Software Engineering på BTH. Han delar intressen för musik och gym, och hans favoritcitat är: ”Give a man a fish, fish give a man.”

Noa (kassör)

Noa Lungström är kassör i styrelsen och går sista året på Teknikprogrammet. Utöver att spela saxofon och skjuta pilbåge, är denne fascinerad av rymden och fysik, med favoritcitatet: ”The universe is a pretty big place. If it’s just us, seems like an awful waste of space.” – Carl Sagan.

Frank Wadman (sekreterare)

Frank Wadman är sekreterare i styrelsen och studerar fysik på kandidatnivå vid Uppsala Universitet. Hans intressen inkluderar klättring, trummor och fysik, och hans favoritcitat är: ”Är man stark måste man också va snäll” – Bamse.

Gabriel Loippo är styrelseledamot och går sitt tredje år på Naturprogrammet. Hans intressen inkluderar astronomi, militären, Muay Thai och MMA, samt löpning och vandring. Hans favoritcitat är: ”You have to be willing to go to war with yourself and create a whole new identity.” – David Goggins.

Elton Waite är ledamot i styrelsen och studerar på kandidatprogrammet i Fysik. Hans intressen inkluderar klättring och löpning, och hans favoritcitat är: ”Tell em to bring me the whole ocean” – DJ Khaled.

Hasan Al-Husieni är styrelsens ordförande och studerar sitt första år på kandidatprogrammet i fysik vid Uppsala Universitet. För närvarande engagerar han sig mest i att experimentera med elektronik, samt har intressen för Muay Thai och klättring. Hans favoritcitat är: ”There’s a non zero chance that [insert det mest wild statement någonsin]” – någon fysiker antagligen.

Varukorg