Frida Caballero

A little Bit of Space

Hejsan! Mitt namn är Frida Caballero, 21 år gammal från Stockholm. Jag är en programmeringstjej med ett stort intresse för rymden som pluggar civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem i Mälardalens Högskola.

Innan jag började plugga spenderade jag min tid uppe i Kiruna i rymdbasen Esrange (Swedish Space Corporation). Jag är bloggansvarig för organisationen Womengineer samtidigt som jag driver denna rymdblogg där ni kan följa min vardag som flyg- och rymdingenjör.

Välkomna ^^

Inspirationsföreläsning

Trevlig kväll allesammans!
Nu är man hemma igen efter en fantastisk kväll. Idag höll jag min första inspirationsföreläsning för gymnasieelever i KTH . Det var så roligt att sätta mig ner med dem under middagen och svara på alla deras frågor. Ett stort tack för organisationen Pepp som ordade ett otroligt  fin kväll och evenemang. Det var en stor ära att representera Womengineer/IGEday och framför allt mitt program (Flyg- och rymdsystem) samt prata om min utbildning och hur det är att vara en kvinnlig ingenjör. Jag hoppas i alla fall att jag har lyckats inspirera dessa unga tjejer. Jag måste erkänna att stå där framme och prata om mig själv var en utmaning. att hålla en föreläsning där syftet är at inspirerar och dela ens erfarenheter är otroligt svårt. Jag kände hur nervös jag var innan föreläsningen men trots det så gick det toppen.
 
Pepps Inspirationsföreläsare 2017; Anitha Schulman, Jag, Aroshine Munasinghe och Ann Söderlund. Så roligt att dela scenen med dessa inspirerande kvinnor !

KTH space Seminar – Future liquid rocket engines

Vilken fantastisk och effektiv dag! Då jag var i KTH och hade mitt möte med Pepp! och med min inspirationsföreläsnings-partner Aroshine passade jag på att närvara i en föreläsning (future liquid rocket engines) om raket motorer. Konstigt nog så ”rättade jag” föreläsaren då han sa att man inte kan återanvända motorer som har flygit i tidigare raketuppskjuttningar. Mitt första projekt i MDH handlade just om RS-25 motorn som har används tidigare och som kommer att användas igen till nästa raketuppkjuttnang av raketen SLS. Hur som helst så var denna föreläsning givande där jag fick lära mig om raket motorer. Bäst av allt så delade jag föreläsningssalen med Christer Fuglesang!
 
Efter föreläsningen hade jag möte med min underbara projektgrupp från IGEday och vi har snart fått in 300 tjejer, så kul! Trotts att vi har haft problem gällande marknadsföringen så har vi in då lyckat så bra! Snart så kommer vi få in vår officiella affish och då jävlar blir det att marknadsföra på full fart!
God natt från en workaholic och rymdnörd<3

Planering och en massa plugg

Jag är hemma just nu och planerar samtidigt som jag programmerar. Jag haft det super trevliga ”fria” dagar. Jag har varit ledig sedan torsdagen. Med fria dagar menar jag såklart dagar utan föreläsningar. Imorgon blir det tufft igen då jag har föreläsningar imorgon samt två möten via Skype.

God morgon

Hejsan
jag är nu i busstationen och väntar på min buss som ska ta mig till högskolan. Idag är den en kort dag, vi har upprop på avioniksystem och därefter blir det föreläsning i programmerings kursen (min favorit kurs, haha). Det kommer bli kul att träffa mina vänner igen, Sheida, Kani och Amanda :D

Föreläsning – Repetition och tenta uppgifter.

God morgon!!
Idag hade jag en liten stressig morgon då bussen inte kom så jag var tvungen att gå till en annan busstation och ta bussen ner till centrum och därefter bytta buss till Högskolan. Det är så kallt här i Västerås… – 22 grader. Trots att man är van vid Kiruna väder så var det kallt. Jag och Kani bråkar om elementet under lektionstid, haha. Hur som helst så har jag rast nu och det är bara jag och Kani som kom till skolan idag. Läraren går igenom gamla tentor och övningar inför den kommande tentan som är på onsdag.

A beautiful planet

Hej
Jag köpte två biljetter till att se den nya filmen ”A beautifull planet”. Jag bjöd min bästa vän, som jag dessutom kallar lila syster. Jag har inte sett henne på ett tag så det var dags att göra det och ha en amazing time med henne. Denna underbara varelse är den bästa och jag gör allt för henne. Love you gurl!!

Jag rekomenderar stark denna film i cosmonova. En rymd film med rymd snack är hur jag spenderar min rymd dag :D

Christmas vacation

Hejsan
Jag hoppas att ni alla har ett trevligt jullov. Jag har inte gjort annat än att pluggat hela dagen och förbereder mig inför tentorna. Hur gryma är inte mina pennor som hjälper mig att plugga ? ^^

Lise Meitner- dagarna; middagen

 

Här kommer det några bilder från middagen.
Det var otroligt roligt att sitta med elever och prata om AU, rymden, hur det är att vara civilingenjör student, och bästa av allt inspirera flickor till civilingenjörs yrket!
image_583b304de087c32151680049 image_583b304de087c3216ca3377a image_583b304c2a6b2206dda37e47 image_583b304d2a6b2207402f94e9 image_583b304ee087c3217b043601 image_583b304c2a6b2206d6d0c3ab

Lise meitner- dagarna

Hejsan
I skrivande stund sitter jag i KTH. Idag hade jag en labbredovisning innan jag åkte ner till huvudstaden. Jag, Elias och Louise var på Albanova och pratade om Astronomisk ungdom för ungdomarna (100 deltagarna) från hela Sverige som kommit till Lise Meitner-dagarna, en helgkonferens i fysik för intresserade gymnasie-elever.

image_583b2e95e087c3218db5a03eUppsalafysikern Ulf Danielsson föreläste för eleverna om mörk energi och strängteori. image_583b2e95e087c32108da8e11image_583b2e95ddf2b36a575c10cf
image_583b2e959606ee6098742def image_583b2e9addf2b36a4f70ce86
Snart blir det galamiddag; fysikermingel med doktorander, arrangörer, utställare och eleverna. Så taggad !!