Laddar Evenemang

Tidigare Evenemang

Evenemang Search and Views Navigation

Evenemang Views Navigation

oktober 2018

Japan-Sweden Conference

8 oktober, 2018, 13:00 - 17:00
IVA Conference Center, Grev Turegatan 16
Stockholm,
+ Google Map

I firande av den 150 år långa diplomatiska relationen mellan Japan och Sverige anordnas ett seminarium med den första kvinnliga japanska astronauten Dr. Chiaki Mukai och svenska astronauten Dr. Christer Fuglesang. Kom, lyssna och ställ frågor!

Mer information »

ESA European Space Talks

24 oktober, 2018

ESAs europeiska initiativ Space Talks ger dig möjligheten att komma i kontakt med forskare, rymdvetare och entusiaster. Kom och träffa ambassadörer i ett café, ett forskningscenter eller på deras arbetsplats. Ta del av en kväll med tema Rymd tillsammans med hela Europa!

Mer information »

november 2018

Lisa Meitner-dagarna

16 november, 2018 - 18 november, 2018
AlbaNova, Roslagstullsbacken 21
Stockholm,
+ Google Map

Lise Meitner-dagarna är en årligen återkommande konferens för fysikintresserade gymnasieelever. Lise Meitner-dagarna är en satsning på nationell nivå, och bakom dagarna står Svenska Fysikersamfundet och Svenska Nationalkommittén för fysik. Gymnasieskolor med naturvetenskapligt eller tekniskt program inbjuds att skicka två deltagare, en flicka och en pojke till konferensen. Astronomisk Ungdom finns på plats under fredagen!

Mer information »

december 2018

Julmingel på AU:s kansli

20 december, 2018, 18:00 - 20:00
AU:s kansli, brinellvägen 24
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Houston, we have a Christmas party! Ja, det stämmer, varmt välkomna till Astronomisk Ungdoms julmingel och öppna hus på kansliet! Den 20 december från klockan 18 bjuds du på glögg, pepparkakor och annat som hör till julmyset. Vi kommer att ha tävlingar, roliga aktiviteter och prata om allt som har rymden till – detta får du inte missa! Alla medlemmar, aktiva och du som funderar på att bli medlem är varmt välkomna! Är du inte medlem än och vill veta…

Mer information »

februari 2019

International Day of Women and Girls in Science

11 februari, 18:30 - 20:30
Lundmarksalen, Sölvegatan 27
Lund, Sverige
+ Google Map

Den 11:e februari firar vi prestationerna som kvinnor, kända och okända, ihågkomna och glömda, har gjort för att bana vägen för oss inom vetenskap idag. Eventet är ett initiativ från FNs sida, och skapat av ALVA, Lyriderna och Astronomisk Ungdom. Programmet består av Astronomiska studentföreningen ALVA, ASTB:s kvinnosektion Lyriderna och Astronomisk Ungdom hälsar er välkomna. Sedan kommer studenter samt doktorander för att presentera sina projekt. Därefter pratar Anna Arnadottir berättar om Planetariet i Vattenhallen. Evenemanget avslutas med en skype-intervju med Gabriella…

Mer information »
+ Exportera evenemang