Länkar

AstroSweden AB

AstroSweden AB

Återförsäljare av teleskop

AstroSweden är Sveriges största återförsäljare av teleskop. Här hittar du ett stort sortiment för såväl absoluta nybörjare på jakt efter ett allra första teleskop som professionella amatörastronomer som vill komplettera sin utrustning och nå ännu längre.

Populär Astronomi

Populär Astronomi

Populärvetenskaplig tidskrift

Populär Astronomi utges av Svenska Astronomiska Sällskapet och är AU:s officiella medlemstidning. Här kan du läsa om det senaste inom forskning och framsteg inom astronomi och rymdteknik.

Lise Meitner - dagarna

Lise Meitner - dagarna

Konferens

Lise Meitner-dagarna är en årligen återkommande konferens för fysikintresserade gymnasieelever. Konferensens mål är att låta ungdomar möta aktuell och intressant fysik i ämnets hela bredd, och därigenom få en ökad förståelse för fysikens roll och möjligheter, i syfte att inspirera fler elever att studera fysik och teknik på universitetet.

International Astronomical Youth Camp

International Astronomical Youth Camp

Internationellt astronomiläger

International Astronomical Youth Camp (IAYC) är ett tre veckor långt rymd- och astronomiläger för ungdomar mellan 16 och 24 år.från hela världen Lägret har gått av stapeln i flera länder i Europa och deltagarna lär sig mer om bland annat teleskop, forskning och programmering.

Övriga tips