Lediga tjänster

Just nu är följande tjänster möjliga att söka. Klicka på respektive utlysning för PDF med mer information:

Sammanfattning: I din roll kommer du vara ansvarig för kontakten med våra medlemsföreningar och du kommer fungera som en länk mellan förbundskansli, föreningar och distrikt. Du kommer att stötta föreningarna, kommunicera de events och verksamheter som anordnas runt om i hela Sverige, samt vara en stöttepelare och ledare för styrelser som vill bolla idéer. Att utbilda föreningsstyrelserna genom material och kurser är viktiga uppgifter i din roll och du kommer få möjligheten att utveckla dina egna idéer tillsammans med våra aktiva medlemmar. Tjänsten tillsätts löpande.

Sammanfattning: I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du ansvara för förbundets nationella verksamheter. Detta innebär att du anordnar den årliga kongressen samt har övergripande ansvar för event som förbundet regelbundet anordnar, såsom resor, läger och deltagande i mässor. Du kommer fungera som spindeln i nätet och ha möjlighet att utveckla dina egna, spännande projekt, såväl som att stötta AU:s nuvarande verksamheter. Du kommer samarbeta med Sveriges största rymdaktörer och ha regelbunden kontakt med dessa. Tjänsten tillsätts löpande.

Sammanfattning: Vi söker just nu kursledare till fortbildningskursen CanSat Sverige. Tjänsten innebär att du kommer att leda en fortbildning inom rymdteknik och rymdfysik. Fortbildningen är främst riktad till lärare men kan också komma att hållas för gymnasieelever. Du kommer att jobba i en grupp där ni hjälps åt med att hålla i fortbildningarna. Innan första arbetstillfället så kommer du att gå en obligatorisk kurs i hur du lär ut programmet. Programmet har utvecklats av Astronomisk Ungdom och målet är att lärare ska få kunskaper inom programmering, elektronik, rymdteknik och fysik. Du som kursledare bör därför ha översiktlig kunskap om ovan nämnda områden.