Anmälan är stängd för i år

Titta tillbaka under våren 2021

Följ med till världens centrum för partikelfysik! Följ med till CERN!

I slutet av sommaren är det återigen dags för en av Astronomisk Ungdoms mest efterfrågade verksamheter – Rymdresan! En rymdresa är en sällskapsresa med astronomi- och rymdtekniktema för unga mellan åldrarna 18 och 25 år (året du fyller 18 respektive året du fyller 25). Resan kan exempelvis gå till en sevärdhet inom astronomi, studiebesök vid internationella rymdföretag, stora internationella teleskop eller andra rymdrelaterade resmål. Den 7 – 11 augusti 2019 reser vi till världens centrum för partikelfysik; Conseil européen pour la recherche nucléaire, eller också: CERN.

CERN ligger i den Schweiziska staden Genève, vid franska gränsen, som sedan länge är ett välkänt europeiskt centrum. I Genève finns såväl politiska som vetenskapliga centrum, till exempel FN:s högkvarter, huvudkontoret för Internationella Organisationen för Standardisering (ISO), och absolut inte minst; CERN. Partikelfysikanläggningen ligger bakom dussintals Nobelpris, uppfinningar samt världs-och kosmosrekord. Nobelpriset 2013 gick till Peter Higgs och Francois Englert i samband med CERN:s upptäckt av Higgsbosonen; partikeln ansvarig för massa i den subatomära världen. World Wide Web utvecklades av Timothy Lee Berners på CERN 1989 och universums högsta temperatur är till stor sannolikhet uppnådd på jorden, 100 meter under Genève i CERN:s paradexperiment Large Hadron Collider. Förutom flera besök och intressanta privata guider som kommer att ta oss genom CERN:s otroliga forskningsvärld kommer vi under resan att utnyttja allt vad Genève har att erbjuda, med ett besök till FN:s högkvarter, den berömda fontänen Jet d’Eau, St. Pierre Katedralen, några av stadens många museer och mycket mer på agendan.

Tycker du detta låter som en resa för dig? En resa för att avsluta sommaren på absolut topp? Tveka då inte att anmäla dig så snart som möjligt – endast 24 biljetter kommer att släppas! Fria kalendern, läs igenom villkoren nedan, och anmäl dig, så ses vi snart i Genève! Anmälan stänger 17 juli.

Häng med Astronomisk Ungdom och upplev en helt unik resa till partikelfysikens Mecka och få bevittna det största vetenskapliga experimentet i mänsklighetens historia!

Läs mer och anmäl dig nedan!

Platser kvar (av 24)

Här kan du anmäla dig till Rymdresan 2019! Det är först till kvarn som gäller; de 23 första att anmäla sig får följa med på en resa för livet.

Villkor:

 • Anmälan är bindande. Vid förhinder/avanmälan sker ingen återbetalning av anmälningsavgift
 • Du måste under år 2019 fylla minst 18 år och max 25 år
 • Resan är drog- och alkoholfri
 • Du måste sköta dig och lyssna till reseledarens anvisningar

Detta ingår i priset (3500 SEK):

 • Boende på hotell alla fyra nätter
 • All transport i och utanför Genève (bussbiljetter)
 • Avgifter och inträden till schemalagda aktiviteter
 • Hotellfrukost alla fyra morgnar
 • Heltäckande reseförsäkring

Detta ingår inte och måste ordnas/betalas på egen hand:

 • Flygresan till och från Genève (rekommenderat är att anlända ca kl 16 den 7:e augusti och avresa ca kl 18 den 11:e augusti)
 • Luncher och middagar

Vid frågor, maila reseledarna via: rymdresan@au.se

Vänligen,
Reseledarna

Anmälan är stängd

Varukorg