SPICA

Om oss

SPICA är en gymnasieförening med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga på Spira Teoretiska Gymnasium.

Kontakt


Hur skapades vår förening?

Det var vi elever som främst gick på Natur med Rymdprofil som tog initiativet att starta denna förening. Denna linje liknar det klassiska naturvetenskapsprogrammet men har en särskild inriktning mot rymdvetenskap. Profilen är resultatet av ett samarbete mellan Spira Teoretiska Gymnasium och Stiftelsen Fuglesang Space Center. Vårt mål med att starta föreningen var att främja intresset för astronomi och rymdfart bland alla elever på Spira Teoretiska Gymnasium.

Varför heter vi SPICA?

Namnet SPICA härstammar huvudsakligen från stjärnan Spica, även känd som Alpha Virginis (α Vir), som befinner sig i stjärntecknet Jungfrun. Denna stjärna är en blå jätte och en av de 20 mest lysande stjärnorna på natthimlen. Valet av namnet grundar sig på likheten med ”Spira”, vilket är en del av namnet på vår gymnasieskola, Spira Teoretiska Gymnasium.

Information till medlemmar

  • Vad gör man på SPICA? 

Vi kommer att anordna filmkvällar, spelkvällar, stjärnskådning och liknande aktiviteter. Vi kommer även informera om något speciellt inom rymdindustrin ska eller kommer att ske. Detta finns huvudsakligen inom föreningens Discord server, där det även finns plats för att prata och diskutera om rymden!

  • Varför ska man gå med i SPICA? 

Om man har något intresse för astronomi och rymden och skulle vilja delta i olika evenemang runt detta och även delta i en gemenskap med andra som har detta intresset, skulle det förmodligen vara något som du finner roligt, kul eller/och intressant!

  • Finns det några krav när man går med i SPICA? 

Nej, inte nödvändigtvis. Inget tidigare vetskap behövs, bara någon form av intresse inom ämnet. Det är helt gratis att gå med i föreningen och att delta i de olika aktiviteterna eller evenemangen är helt frivilligt. 

Varukorg