Distrikt Västra Götaland anordnar Astronautläger för barn födda 2008 eller 2009!

Det är dags! GAUSS, Göteborgs Astronomiska Ungdomssällskap, kommer tillsammans med unga astronomer från Halland att arrangera ett roligt och händelserikt astronautläger för barn födda 2008 eller 2009. Den 17:e-18:e juli kommer vi att vara på Plönninge Observatorium där du tillsammans med andra får leka rymdiga lekar, lära dig mer om rymden och astronauter av inspirerande föreläsare, baka och ha stjärnskådning. Vi kommer att ha mysiga lägeraktiviteter och bo på observatoriet i Plönninge, lite utanför Halmstad. Anmäl dig senast 14:e juli. Vi har ett begränsat antal platser och du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan.

När:

Lägret börjar lördag den 17:e juli 10:00 och avslutas söndag den 18:e juli 15:00

Plats:

Science Safari / Hallands Astronomiska Sällskap
Lärdômen Plönninge 477, 305 61 Harplinge
Latitud 56.734373 Longitud 12.748024

Vägbeskrivning:

För att ta sig från Halmstad centrum till observatoriet kan ni ta busslinje 330 och gå av
vid station Plönningevägen Harplinge. Samling kommer att ske på observatoriet klockan 10 den 17:e juli.

Vem kan delta?

Alla som är födda 2008 eller 2009 och är medlemmar i Astronomisk Ungdom är välkomna att delta med målsmans tillstånd. Om du inte redan är medlem i Astronomisk Ungdom kan du bli det här, helt gratis. Du är varmt välkommen att delta oavsett förkunskaper – det räcker att du är nyfiken på att lära dig mer om rymden och ha roligt tillsammans med andra. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss på astrolagervg@au.se och förklara dina omständigheter.

Anmälan och kostnad

Lägret kostar 200 kr och du anmäler dig via formuläret nedan. Vi står för alla utgifter på plats, men du står själv för din resa till och från observatoriet. Vi i GAUSS och Astronomisk Ungdom vill inte att ekonomi ska vara ett hinder för att delta på våra läger därför har vi understödsfond där du som behöver kan söka bidrag för anmälningsavgiften och/eller resan till lägret. Ansök om stöd här!

Anmälan är bindande och antalet platser är begränsade, så om du får förhinder från att delta är det jätteviktigt att du meddelar oss det så snart du bara kan så att vi kan erbjuda din plats till någon annan. Observera att ni ska få en bekräftelse per e-post att er anmälan är mottagen för att garanteras en plats. Får ni ingen bekräftelse bör ni meddela oss så fort som möjligt, så att vi kan undersöka vad som gått snett.

Sista anmälningsdag är 14 Juli, eller fram till alla platser är fyllda.

Avanmälan och Covid-19

Lägret planeras i nuläget att genomföras men om situationen ändras och lägret behöver ställas in kommer hela lägeravgiften att betalas tillbaka. Avbokning är gratis fram tills sista anmälningsdatumet 14 juli och vid avbokning på grund av rimliga skäl nära inpå (t.ex uppvisande av symptom eller sjukdom).

Kontakt

Har du några frågor om årets upplaga av Astronautläger? Tveka inte att kontakta arrangörsgruppen på astrolagervg@au.se eller till projektledaren på julia.martensson@au.se!

Vi ses i sommar! // Julia Mårtensson, Sebastian Löf, Vilda Petersdotter, Rebecka Mårtensson, Hugo Bäckman och Lukas Nielsen

[gravityform id=”175″ title=”false” description=”false”]

Varukorg