Helgen den 1-3 mars kommer Astronomisk Ungdom att anordna sin första stora aktivitet. Det är nämligen dags för Ungdomens Star Party, USP, en stjärnträff av och för unga! USP 2013 kommer att hållas i Uppsala från fredag till söndag vecka 9.

Stjärnträffen, som är lite som ett helgläger i astronomi, är fullspäckad med roliga aktiviteter och intressanta föreläsningar. Vi har bland annat bjudit in professor emeritus i astrofysik, Bengt Gustavsson, som kommer att föreläsa om svarta hål, och docent Bengt Edvardsson, som kommer att föreläsa om universums historia och hur de olika grundämnena bildats. På schemat finns också studiebesök på Institutet för Rymdfysik (IRF), och vid klart väder kommer vi använda Westerlundteleskopet (90 cm) för observationer. USP kommer kort sagt att bli en grym helg för alla astronomiintresserade ungdomar i Sverige!

Vi kommer att hålla till på Ångströmlaboratoriet, Uppsala universitet, och lördagens kvällsaktiviteter kommer vara i Observatorieparken. Alla som har ett eget teleskop är välkomna att ta med det till observationstillfället i Observatorieparken! Om det inte är stjärnklart under natten kommer det vara andra roliga kvällsaktiviteter tillsammans med andra rymdintresserade ungdomar från hela landet. På söndagen kommer AU dessutom att hålla sitt första årsmöte.

För mer information, schema, och anmälan, se: https://www.astronomiskungdom.se/usp/

Vi i AU:s styrelse ser verkligen fram emot att träffa dig! Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.

Mvh,
Styrelsen

DSC_3143