Nedan har vi samlat information som kan vara användbar för dig som är lärare i grundskolan eller gymnasiet. Vill du få nyheter från oss? Anmäl dig till vårt infobrev!

Gymnasiet

Knut Lundmark-dagarna

Knut Lundmark-dagarna är årliga inspirationsdagar i astronomi och rymdteknik för fysik- och teknikintresserade gymnasieelever, som syftar till att inspirera deltagarna och ge dem information om vilka utbildnings- och karriärmöjligheter som finns inom dessa områden. 

Det du som lärare kan göra är att skicka elever till dessa inspirationsdagar. Det är skolan som står för kostnaden. Mer information om Knut Lundmark-dagarna finns här.

CanSat

CanSat Sverige är en lärarfortbildning inom rymdteknik, rymdfysik och astronomi med syfte att öka mängden rymdrelaterade ämnen i klassrummen på högstadie- och gymnasienivå. Lärarmaterialet är utvecklat av Astronomisk Ungdom efter en modell framtagen av ESA – den europeiska rymdorganisationen. Syftet med materialet är att lärare ska få utökade kunskaper om rymdapplicerad programmering, elektronik, teknik och fysik.

Mer om information hittar du  här.

Astronomiolympiaden

Svenska Olympiaden i Astronomi och Astrofysik är en svensk tävling i astronomi och astrofysik för gymnasieelever, som syftar till att väcka gymnasieelevers intresse för ämnet, samt att vara uttagningstävling till två internationella tävlingar. Inga förkunskaper i astronomi eller astrofysik krävs för vara med i uttagningen.

Mer information hittar du här.

Resestipendier

Astronomisk Ungdom delar varje år ut stipendier till gymnasieelever som vill åka till European Space Camp i Norge eller som har blivit antagen till AstroCamp i Portugal.

Mer information hittar du här.

Grundskola

Christer Fuglesang-dagarna

Fuglesang-dagarna är inspirationsdagar i rymdfart och rymdteknik för fysik- och teknikintresserade högstadieelever i nionde klass, som syftar till att inspirera dem att söka sig till NA- och TE-programmen i gymnasiet.

Det du som lärare kan göra är att skicka elever till dessa inspirationsdagar. Det är skolan som står för kostnaden.

Mer information om Fuglesang-dagarna finns här.

Astronomiläger

Går du på högstadiet och är fascinerad av rymden? Vill du bli en del av en gemenskap med samma intresse? Delta på vårt astronomiläger!

Du kan läsa mer här.

Space camp

Går du på mellanstadiet och tycker att rymden är cool? Vill du bli en del av en gemenskap med samma intresse? Delta på space camp!

Du kan läsa mer här.

Rymdläger

Går du på lågstadiet och tycker att rymden är cool? Vill du bli en del av en gemenskap med samma intresse? Delta på vårt rymdläger!

Du kan läsa mer här.

Lärarbrev

Varukorg