Projektbidrag

Gör mer än föreningsbidraget räcker till!

Vill ni göra coola men dyra aktiviteter? Eller kanske bara så många att föreningsbidraget inte räcker till? Då har ni kommit rätt! Alla föreningar kan här ansöka om mer pengar till sin verksamhet. Det kan vara allt ifrån att bygga raketer för flera tusen, eller några hundra för en filmkväll och allt däremellan. Inspiration till aktiviteter att söka (namn på bidrag) för kan hittas i aktivitetsbanken under driva förening.

Det finns en gemensam pott på ca 100,000 kr/år som alla föreningar får ta del av. Enskilda föreningar kommer inte att beviljas bidrag överskridande 20,000 kr/år.

Om projektet/aktiviteten som pengarna är sökta för kostar mindre än utbetalat belopp, ska mellanskillnaden betalas tillbaka om den överstiger 1000 kr.

För att ansökan ska godkännas krävs att följande:

  • Årsmötesprotokoll (inkl. bilagor) för föregående år uppladdad och godkänd i eBas.
  • Årsmötesrapport för föregående år uppladdad och godkänd i eBas.
  • Verksamhetsrapport för föregående år uppladdad och godkänd i eBas.
  • Senaste projektbidraget ska vara redovisat.

Behovsprövning kommer också att tas hänsyn till vid godkännande av ansökan. Alla ansökningar hanteras löpande och ni bör få pengarna inom en vecka. Efteråt ska en skriftlig redovisning i form av ett blogginlägg (gärna med många bilder!) skickas in senast ett år efter beviljandet.

Ansökan om projektbidrag

I formuläret nedan kan ni ansöka för projektbidrag.

Redovisning av projektbidrag

I formuläret nedan redovisar ni för hur ert projektbidrag användes.

Varukorg