För föräldrar

Har du ett barn som är intresserad av rymden och undrar vad du kan göra för att uppmuntra intresset? Då har du hittat rätt! Här har vi samlat information till dig som är förälder till ett barn som gillar rymden.

Bli medlem

Vår verksamhet riktar sig till de som är mellan 6 och 25 år gamla och medlemskap är helt gratis! Man blir medlem genom att gå med i en av våra många medlemsföreningar. Genom att gå med i en förening får man inbjudningar till föreningens aktiviteter via e-post. Man kan även välja att prenumerera på medlemsbrevet så får man löpande information om allt som händer i förbundet och vilka möjligheter det finns att utveckla sitt rymdintresse! På sidan bli medlem hittar du mer information om våra föreningar och hur man blir medlem.

Läger och sällskapsresor

Astronomisk Ungdom anordnar varje år ett flertal läger för astronomi- och rymdintresserade barn och ungdomar. Under Astronomisk Ungdoms läger får man träffa nya vänner och delta i mysiga lägeraktiviteter, samtidigt som man får möjligheten att lära sig mer om astronomi och rymdteknik tillsammans med 20-30 andra rymdintresserade.

Varje sommar anordnar Astronomisk Ungdom två läger på ön Ven i Landskrona, ett Rymdläger för barn mellan 7 och 10 år samt ett Astronomiläger för barn mellan 13 och 16 år. Under höstlovet anordnas dessutom Space Camp, ett läger för barn mellan 10 och 13 år. För de som är äldre än 15 år anordnas varje år NorrskenslägerGastronomiläger och Ungdomens Star Party. Mer information om våra läger hittar du här.

Varje år erbjuder Astronomisk Ungdom även sällskapsresor vars syfte är att besöka astronomi- och rymdrelaterade resmål i Sverige och på andra platser i världen. Under mars månad finns Marsresan, för åldrarna 13 till 25, och under sommaren finns Rymdresan, för åldrarna 19 till 25. 

Populär Astronomi

Populär Astronomi är Sveriges ledande populärvetenskapliga tidskrift inom astronomi och rymdfart. Den utkommer i pappersform fyra gånger om året och är perfekt för den som vill lära sig mer om rymden! Är man medlem i Astronomisk Ungdom kan dessutom få en prenumeration av tidningen till ett förmånligt pris. För mer information och för att teckna en prenumeration kan du följa denna länk.

Varukorg