Distriktskonferenser

Distriktskonferenserna 2023

Distriktskonferenserna 2023

Hösten är här, och med den bjuder Astronomisk Ungdoms samtliga distrikt in er till en oförglömlig helg full av lärande och nätverkande. Denna höst kommer vi att anordna våra årliga distriktskonferenser – fantastiska tillfällen att lära, nätverka, dela idéer och bygga relationer som kan berika både er personliga resa och hela vårt rymdsällskap!

Höjdpunkterna

  • Vi betalar din resa till och från distriktskonferensen! Mat, eventuellt boende, resa och samtliga aktiviteter ingår.
  • Träffa och nätverka med andra ideellt aktiva inom AU.
  • Lär dig mer om AU och ideellt arbete i en föreningskurs.
  • Träffa representanter från förbundsstyrelse samt kansli och påverka AU:s riktning.
  • Externa föreläsare som talar om olika rymdrelaterade teman.

Konferenserna kommer att erbjuda sessioner inom flera nyckelområden, vilka bland annat inkluderar hållbart engagemang (hur man skapar långvarigt och meningsfullt engagemang) och digitala verktyg (eBas och andra verktyg som kan underlätta och förbättra föreningsdriften).

Utöver detta kommer vi ha chansen att engagera oss i diskussioner, workshops och nätverkande tillfällen, vilka är särskilt utformade för att uppmuntra till idéutbyte och samarbete mellan föreningarna. Inte minst kommer vi att ha en högtidlig konferensmiddag på lördagskvällen, så ta fram finkläderna och leta fram dina AU-medaljer (om inte detta kanske blir kvällen du får din första medalj)!

Vem kan delta?

Ungdomar i AU som för närvarande, eller snart kommer sitta i styrelsen för någon av våra medlemsföreningar. Vid intresse kan övriga AU-medlemmar också delta, men står då själva för sin resa till och från distriktskonferensen.

Boende

Om du behöver resa så pass långt till distriktskonferensen att du behöver boende kommer detta finnas tillgängligt. Mer specifik info finner du under respektive anmälan.

Resa

AU bjuder på det billigaste ressättet till och från distriktskonferensen! Om du ska resa med SJ, boka via denna länk. Ange lösenordet nejtillastrologi. Efter konferensen redovisar du dina resekostnader med blanketten Begäran om ersättning (BOE).

Pris

Som nämnt är distriktskonferenserna gratis för dig som sitter i styrelsen för någon av våra föreningar. Detta inkluderar resa, boende, mat och för samtliga aktiviteter.

Om du inte sitter i en föreningsstyrelse och av olika anledningar inte har möjlighet att stå för resekostnaden själv så kan du skriva till kansli@au.se med en kort motivering där du förklarar dina omständigheter så kan du bli beviljad stipendium för hela kostnaden. Observera att anmälan är bindande och ingen återbetalning av avgiften ges vid avanmälan.

Om man inte dyker upp utan att höra av sig innan med en giltig anledning till frånvaro så kommer man att faktureras på den fulla kostnaden för ens deltagande (En s.k. No-show avgift). Se därför till att höra av dig så snart som möjligt om du får förhinder!

Frågor?

Maila kansli@au.se vid eventuella funderingar.

Vilken distriktskonferens ska jag välja?

Du anmäler dig till den konferens vars distrikt din förening tillhör. Skulle en eller flera i er styrelse inte kunna närvara för att datumet inte funkar, så finns det möjlighet att närvara vid ett annat distrikts konferens. Se tabellen nedan för en rekommenderad uppdelning.

SkånedistriktetStockholmsdistriktetVästra GötalandsdistriktetUppsaladistriktet
Nova StellaAUs RiksföreningGAUSSAF
SAGANSIRIUSUnga AstrofotograferUFFR
PASKTH RymdsällskapSpatiaSATURNUS
MARSAulumniHvit HålFUFFENS
Unga AstrobiologerUAPFFHIGGSMACH
LARACOSMOSNEAMYON
Uraniborgs UngaAESIRPAUSLASER
HubbleNASACAESARAurora
KAUSKGASVEGAMytikas
HALOBLASTCassiopejaUFOS
CISLunarSTELLARLUNAGSO
AstronomisektionenNTI Space UnitFUSIONORION
EUROAVIA StockholmHelios
KOMETFAA
ESAKVASAR
EterVENUS
SPICAFEYNMAN

Anmälan

Stockholms distriktskonferens

Plats: Kvistabergs Observatorium, Stockholm
Datum: 3:e – 5:e november

Deadline för anmälan: 27:e oktober

Uppsalas distriktskonferens

Plats: Alnäsgården, Uppsala
Datum: 17:e – 19:e november

Deadline för anmälan: 5:e november

Skånes distriktskonferens

Plats: Astronomihuset, Lund
Datum: 25:e – 26:e november

Deadline för anmälan: 12:e november

Västra Götalands distriktskonferens

Plats: Chalmers, Göteborg
Datum: 1:a – 3:e december

Deadline för anmälan: 17:e november

Varukorg