Fantastiska rymdkvinnor

Idag är det internationella kvinnodagen! För att fira det tänkte jag hylla några av de alldeles fantastiska kvinnor som finns inom rymdbranschen (jag menar, det är ju ändå en rymdblogg det här)!

_83554185_83554184 Den första kvinnan är Samantha Cristoforetti, ESA-astronaut. Den kvinna som varit längst tid i rymden (199 dagar). Hon är också bara allmänt cool liksom, tog t ex med sig en espressomaskin till ISS och där kaffet kallades för ISSpresso.

18wfyjqm9az2wjpg Sally Ride måste man ju ta med. Första amerikanska kvinnliga astronauten. Hon var fysikprofessor och drev även ett företag som ville få fler tjejer intresserade av naturvetenskap, hur grymt??

July 11 T-3 to encounter Den kvinnliga delen bakom nasas rymdsond New Horizons. Många inspirerande kvinnor i det gänget verkligen. Om man får välja en så tycker jag kvinnan högst upp till höger är häftigast. Alice Bowman, Mission Operations Manager. Så kul att nasa sätter många kvinnor på de höga posterna! Och de får inte bara de höga posterna, de gör ifrån sig riktigt bra också!

Tummen upp för alla de grymma kvinnor inom rymdbranschen!

 

Varukorg