Merkuriuspassagen från Örebro

I måndags hängde jag inne i Örebro hela eftermiddagen för att följa den efterlängtade merkuriuspassagen. Örebro Astronomi hade nämligen visning på Våghustorget där de som gick förbi fick kolla på Merkurius genom föreningens solteleskop och genom projektion. Jag och Scott, framtida ordföranden i Örebros nya lokalförening, agerade lite allt-i-allon. Vi promotade självklart AU, raggade medlemmar till nya lokalföreningen, agerade visningsguider och var personer som folk kunde ställa frågor till.

Det roligaste var helt klart att se att rymden verkligen är något som fascinerar alla, oavsett kunskapsnivå eller ålder. Vid teleskopen var det fullt tryck hela tiden, både av unga som äldre. Innerst inne älskar alla rymden, så är det. Tog inte så många bilder, men här kommer tre stycken från den galet varma måndagen!

 

merkuriuscollage

 

En riktigt härlig eftermiddag, alltid så givande att umgås med rymdmänniskor.

Varukorg