Det här är det första blogginlägget i en serie av blogginägg som kommer publiceras under årets upplagor av Rymdforskarskolan! Inläggen skrivs av olika elever eller handledargrupper varje dag! Första dagen  (dagen efter anländning och introduktion) på årets första upplaga i Stockholm finnes nedan!

Goddag!

Idag hade vi en ytterst angenäm dag. När herrskapet vaknade runt klockan 6.30 var vi alla relativt trötta av gårdagens intensiva introduktion om Rymdforskarskolan där vi lärde känna varandra, både deltagare och handledare. Dagen började med att vi åkte till AlbaNova  på KTH där föreläsningar och labbar väntades. Den första föreläsningen började redan vid kl 9.00 och framfördes av vår alldeles egna handledare Carl som handlade om team LODESTAR och BEXUS, ett studentprojekt om ballongexperiment. Därefter föreläste Ronnie Lindberg om satelliter och Per Calissendorf om potentiellt intelligent liv i rymden och möjliga förklaringar på varför vi inte har hittat dem ännu. Vi åt sedan en god lunch och därefter hade vi laboration i programmering där vi blev bekanta med Arduinoplattformen och lärde oss bland annat om att beräkna om tal är primtal i kod! Dagen avslutades med att vi åkte  hem och åt god middag lagad av ledarna!

Xoxo, RFS.(Alexander, Anna, Elin, Åsa, Vilgot, Gusten, Sofia)