SAGANs tävling ”Framtidens Odlingar” – skåda de samlade tävlingsbidragen!

Tre vinnare har krönts och SAGANs tävling ”Framtidens Odlingar” är nu över. Vi i styrelsen tycker det har varit väldigt roligt att ta se så stort engagemang och att få in alla möjliga sorters bidrag. Ett stort tack för ert deltagande! Här nedan är en samling av tävlingens alla bidrag – alla är dem fantastiska!

Illustration av Denise Lindholm (vinnare).
Illustration av Edwin Östlund.
Serie av Saga Anderholm Hansson.

Detta är då en jordbrukskoloni någonstans i galaxen. Den är helt automatiserad genom robot-bönderna som tar hand om allt från att skörda till att processa grödorna i fabriken till att sedan skicka iväg dem med maglev-tåg till närmsta raketbas för vidare transport till de som ska äta det. All energi kommer naturligtvis från solceller vilket möjliggör för en hållbar produktion.

Edwin
deltagare
Smink och utklädnad av Maja Andersson (vinnare).

”I denna fiktiva framtid finns det humanoida varelser som är helt självförsörjande. De kan genomföra fotosyntes och deras föda växer från deras kroppar:

Maja
deltagare

Framtidens tallriksmodell.

Thea
deltagare

Broderi av Thea Nöteberg (vinnare).

Bidragen bedömdes utefter Sci-Fi-faktor, Kreativitet och Utförande. I pris får vinnarna välja varsin valfri bok från SAGANs sci-fi-rekommendationer. Av dessa tre vinnare valde två “Red Rising” (av Pierce Brown) och en “The time machine” (av H.G. Wells). De skickas hem till respektive vinnarna inom kort!

Återigen, ett kosmiskt stort tack från oss i styrelsen till alla er medlemmar som deltog!

Se mer från föreningen SAGAN på dess hemsida – här.

Varukorg