Distriktskonferens i Stockholm

Den 27 november hölls 2021:s års upplaga av Astronomisk Ungdoms Stockholmskonferens. I takt med att distrikten runt om i landet tagit sig till nya höjder var det lämpligt för gamla traditioner att anpassa sig till ett nytt klimat. Traditionsenligt inom AU har varit att samla så många som bara möjligt från förbundet för en stor konferens en gång om året. Dock, på grund av pandemin som snart firar två år, hölls i stället flertalet regionala konferenser på flera orter år 2020. Detta blev så småningom något som bestod även 2021. Tanken var att lokala potentiellt aktiva eller redan aktiva medlemmar skulle kunna mötas upp för att både umgås och utbildas. Därefter kunde de som ville så klart avsluta sin hösttermin med den stora nationella konferensen, vilken gjorde comeback. 

Låt oss berätta mer om den fantastiska konferens som Stockholmsdistriktet höll i, och allt vad den innebar. Samlades gjorde ett tiotal drivna medlemmar i distriktets underbara lokal Magnethuset i centrala Stockholm, alla med sina olika erfarenheter. Efter en kort introduktion och lite logistik inleddes det första utbildningspasset. Eftersom ett av konferensen främsta syften var att fördjupa sig i hur man på bästa sätt leder en förening eller annan verksamhet hade arrangörerna med sig kompetenta Edwin från kansliet. Han tog deltagarna genom en hel serie av informativa föreläsningar och workshops med bravur. Alla fick lära om ekonomi, bokföring, årsmöte och annat kul. Skämt åsido fanns det också tid för sociala aktiviteter och god mat. På lunchen begav sig alla för att köpa mat och sedan samlas igen i Magnethuset för att äta tillsammans. Kvällen bjöd på rollspel och prova-på-årsmöte, och självklart pizza som avslut på dagen. 

Slut var det trots allt inte där. Dagen därpå träffades deltagarna återigen för mer workshop, denna gång med fokus på ledarskap och att anordna aktiviteter och evenemang. Gruppen brainstormade aktiviteter och tävlade mot varandra i vem som planerade allra bäst. Avslutningsvis gjorde alla upp i en Kahoot innan de begav sig på egna vägar – en lyckad konferens helt enkelt. Intrycket var att det var både informativt och roligt. Arrangörerna vill rikta ett särskilt tack till Edwin som fanns där för att föreläsa om allt vad att driva en förening kommer med. Låt 2022 års Stockholmskonferens bli en lika stor succé!

Varukorg