Rymdlägret 4-5 januari i Göteborg

Den 4-5 januari ägde GAUSS rymdläger för 7-10-åringar rum på Slottsskogsobservatoriet, Sveriges numera enda folkobservatorium. 16 stycken ungdomar från Göteborgsområdet samlades i Slottskogen på förmiddagen den 4:e januari för att lära sig mer om astronomi. Daglägret började med en rundvandring bland många av de rymdiga sakerna som finns på observatoriet. Därefter var det dags för namnlekar och andra rymdinspirerade lekar, bland annat “Alien och NASA” samt “från stort till smått”.

Efter många lekar var det äntligen dags att äta hamburgare till lunch. När alla blivit mätta och belåtna var det dags att gå ut och röra på sig genom “Rymdolympiaden”. Barnen delades upp i två lag och skulle tillsammans inom lagen lösa olika slags rymdutmaningar. Efter rymdolympiaden var slut var det återigen dags för lite rymdlekar, denna gång “Among Us” i verkligheten! Efter lekar, rymdquiz, tacos och en presentation om solsystemets planeter började dagen lida mot sitt slut och första dagen av GAUSS rymdläger var officiellt avslutad.

Nästa dag inleddes med rymdpyssel där barnen skulle designa sina egna rymdraketer med hjälp av allt pyssel som fanns på borden. Efter pysslet fick de lyssna och ställa frågor under en presentation om exoplaneter. Efter nya kunskaper om planeter bortom vårt egna solsystem var det dags för lunch, närmare bestämt pizza. Bland det sista som barnen gjorde var att dekorera kakor med rymdiga motiv. Avslutningsvis spelades också några rundor “Among Us” innan det var dags för alla att ta sina rymdraketer och dekorerade kakor och bege sig hemåt.

Vi i arrangörsgruppen vill tacka alla deltagare för ett väldigt roligt läger och hoppas såklart att ert intresse för astronomi ökade och att vi får se er igen på något av våra kommande läger!

//Julia, Sebastian, Chrysella och Nickoo

Varukorg