Astronomisittning på Slottsskogsobservatoriet med GAUSS

Torsdag den 12:e oktober arrangerade GAUSS, en AU-lokalförening i Göteborg, en astronomisittning i Slottsskogsobservatoriet. Föga förvånande hade sittningen tema “rymden” och detta märktes inte bara av alla rymdigheter och rymdiga saker som finns i Slottsskogsobservatoriet utan även av alla rymdentusiaster som samlats och de rymdiga sångerna vi sjöng!

Sittningen började vid 18 och inleddes med lite fördrink i form av alkoholfri äppelcider samt lite bär och frukt att äta av samtidigt som vi hade lite av en rundvisning i observatoriet. När rundvisningen var klar var det dags att inleda middagen! I klassisk sittnings-anda hade vi ett sånghäfte och började med att sjunga den klassiska sittningslåten Livet. Efter det åt vi tacos, pratade och hade det härligt.

Likt en klassisk studentikos sittning hade vi under GAUSS astronomisittning även två toastmasters, det vill säga två personer som sa till när det var mat, när det var dags att ta upp en sång eller när det var dags för spex. Helt enkelt två personer som såg till att man aldrig hade tråkigt under sittningen! I början av sittningen kunde man även skriva upp sig på en gückellista, det vill säga en lista för att säga om man ville spexa på något sätt. Under sittningens gång fick vi ta del av många fina spex i form av både sång och sketcher!

Efter härliga sånger och spex började sittningen dra sig mot sitt slut och det var dags att avsluta sittningen med efterrätt som denna gång bestod av kladdkaka med grädde samt äppelmust till! När sittningen därefter var slut hade det blivit mörkt och även stjärnklart så ett par stycken tog tillfället i akt att titta på stjärnorna!

Allt som allt var det en mycket trevlig kväll. Vi i GAUSS (Göteborgs Astronomiska Ungdomssällaksp) vill tacka både Slottsskogsobservatoriet för att vi fick vara där samt alla som kom på sittningen! Det var en väldigt härlig kväll, hoppas vi ses på nästa evenemang! 

Om du inte kunde gå på denna sittning men inte vill missa våra nästkommande evenemang – se till att bli medlem i GAUSS samt följa oss på Instagram!!

Rymdiga hälsningar,
GAUSS 🚀

Varukorg