Varför är entreprenörskap viktigt? Framtiden kräver innovation och entrepenörer. För att vi ska kunna lösa det problem vi möter på jorden, behövs rymden. Men vad innebär det att starta företag? Hur gör man egentligen en idé till verklighet?

På denna sida samlar vi material för hur du, som ung, kan redan nu, kan starta upp ditt eget rymdföretag!

Vår entrepenörskapsverksamhet riktar sig främst till gymnasieelever

Starta och driva rymdföretag

Följande klipp är en del i vår serie: en guide till ditt eget rymdstart-up!
Produktion: Rundfunk Media & Carrus Network.

1. Alla kan starta ett rymdbolag!

Entreprenörskap och rymden är som två kosmiska BFFs! Båda är modiga, äventyrliga och fulla av potential. Mia Kleregård som jobbar på Rymdbolaget SSC förklarar för oss att genom att kombinera entreprenörsandan med rymdteknik kan vi skapa nya lösningar men det behöver inte heller vara så komplicerat.

2. 50 % har en affärsidé – 0,6 % agerar på den!

Är du redo att förvandla din inspirationsgnistan från förra videon till en brasa? Då är den här videon precis vad du behöver! Belgin Alalinli har byggt upp ett stort entreprenörskapsekosystem och delar med sig av tips, tricks och kunskap om hur man kommer på en bra idé.


3. Learn, build, measure – REPEAT

Att bygga ett företag är som att bygga ett hus och i den här videon så ger vi dig en skiss! Peter Sandberg ger dig all information du behöver för att lägga grunden för ditt företag och hur man bygger upp den steg för steg enligt lean startup metoden. Denna metod gör det enklare att sätta igång samt ger en överblick i entreprenörskapsprocessen!


4. Pengar i rymden

Att investera i ett rymdföretag är som att ta en resa till månen! Men innan lift-off måste investerare tänka på många saker. Den här videon följer vi Ted som är affärsängel som beskriver vad privata investerare tänker på, när de väger riskerna och fördelarna med att investera, andra sätt att få in kapital och grunden till varför man behöver kapital.

5. Vilken impact lämnar du?

Föreställ dig bara, med en stark entreprenörsandan och innovativ rymdteknik, kan vi ta oss an några av de största utmaningarna på jorden och bortom. Från att lösa miljöproblem till att förbättra kommunikation och transporter, möjligheterna är oändliga. Så låt oss utnyttja kraften i entreprenörskap och utrymme för att göra världen till en bättre plats för alla!


Inspiration från riktiga rymdföretagFler videor finns på vår youtube-kanal:

Varukorg