HALO

Hässleholms Astronomiska Lokala Organisation

Vi är en entusiastisk grupp av stjärngläntare och rymdfantaster med syftet att främja och förstärka intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Hässleholm.

Som medlem i HALO får du möjlighet att lära dig mer om stjärnorna, planeterna, galaxerna och allt annat spännande som rymden har att erbjuda. Vi anordnar regelbundna föreläsningar, observationer och evenemang där vi delar med oss av vår kunskap och lär oss nya saker tillsammans. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren astronom, ung eller gammal, så är du välkommen att delta i våra aktiviteter.

Är Astronomi något för dig, bli medlem med länken nedan!

Våra aktiviteter

Spel- och Fikaträff på HTS

Den 22 November bjöd HALO på en träff med en massa spel och fika! Det blev en spännande eftermiddag med upp mot 30 medlemmar som var med och spelade Ord Expressen, kort och annat skojigt :)

Föreläsning av ALVA

Onsdagen den 20:e September fick vi besök av universitetsföreningen ALVA från Lund. De gav en bra och informativ föreläsning om astronomiutbildningarna på Lunds Universitet och hur det är att plugga utomlands!

Film och – Pizzakväll

Den 12:e December höll HALO i en filmkväll och bjöd på pizza och popcorn till 60 glada medlemmar. Med många nya medlemmar i alla åldrar tittade vi på The Martian och hade en riktigt rolig kväll!

Nästa aktivitet

Rymd-Jeopardy! Tisdagen den 16:e januari 15:45 i sal A115 på HTS
Varukorg