MARS

Malmö Astronomi- och RymdfartsSälskap

MARS är en ungdomsförening för alla astronomiintresserade ungdomar! Vårt syfte är att främja intresset för astronomi och rymdfart hos unga och detta förverkligar vi genom spännande föreläsningar, filmkvällar, observationer och andra rymdrelaterade aktiviteter. Vi är en ungdomsförening till ASTB, Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe, och därför har vi den unika möjligheten att utnyttja Tycho Brahe Observatoriet i Oxie. Vi hoppas att du kommer trivas i gemenskapen. Varmt välkommen! 🔭🚀

Kontakta styrelsen via malmo.mars.au@gmail.com

Gå med i vår Discord här: https://discord.gg/VkgRuTsDzv 👾
Följ oss på sociala medier nedan för att uppdateras om allt som sker! ⬇️

Pågående & Framtida Event

Fredag 11/12/20 18:00-18:45

Vintergatans dynamik och historien den döljer
med Daniel Mikkola

 

 

Att studera Galaxdynamik ger insikter om händelser som galaxen har gått igenom under sina miljarder år, såsom Galaxkannibalism och kollsioner. Daniel Mikkola kartlägger den historien av studier av området, från antika Grekland till rymdteleskop, och berättar med exempel ur sin egen forskning om hur ämnena jobbas med idag. 
Länken: meet.jit.si/mars_forelasning

INSTÄLLT

Om planeternas födsel
med Naomi Schaffer

 

 

Rymden är fascinerande och har fascinerat människan under tusentals år. Planeter är bara en av de otaliga stellära objekt som det finns mycket att lära sig om. Men hur bildas planeter egentligen? I denna föreläsning tar Noemi Schaffer med oss på ett rymdigt äventyr och går igenom vad det egentligen är som händer vid en planets födelse. Föreläsningen kommer vara på engelska. 
Länken: meet.jit.si/mars_forelasning