Mars, vår röda grannplanet. Vore det inte fantastiskt ifall vi kunde besöka den i framtiden? Mycket nytt upptäcks ständigt om planeten och därför vill vi lära oss mer om den tillsammans med er. Följ med oss på en resa i Skåne och Danmark där mycket rymdrelaterat finns att upptäcka! 

Nu är det dags igen: Marsresan 2023! Årets marsresa kommer äga rum mellan 17-19:e mars. Bland de inplanerade aktiviteterna finns bland annat rymdrelaterade föreläsningar, spännande studiebesök i både Lund och Köpenhamn och trevliga sociala aktiviteter. Samtidigt som du lär dig mycket om rymden kommer du även få träffa och lära känna andra ungdomar med samma intresse. Obrytbara vänskapsband kommer knytas och du kommer uppleva en oförglömlig och rolig resa!

När, var och vem?

Marsresan riktar sig till dig som är mellan 13-25 år gammal. 

Resan går av stapeln fredagen den 17/3 2023. Vi ses klockan 17:00 vid Astronomihuset i Lund och vi avslutar söndagen den 19/3 2022 klockan 14:00 vid Astronomihuset. 

Vi i Astronomisk Ungdom vill inte att ekonomi ska vara ett hinder för att delta på våra evenemang. Därför har vi en understödsfond där du som behöver kan söka bidrag för anmälningsavgiften och/eller resan till Marsresan. Ansök om stöd här! 

Anmäl dig senast 3/3!

För att kunna delta behöver du vara medlem i Astronomisk Ungdom. Är du inte det kan du bli det gratis här: Bli medlem här! Marsresan har en anmälningsavgift på 1100 kr. I priset ingår alla resor under lägret samt middag fredag och lördag, frukost och lunch lördag och söndag. Resa till och från Lund ingår inte, och bekostas därför av deltagaren. Vi skickar ut ett mejl med packlista och annan viktig information cirka en vecka innan vi drar igång. Alla som följer med kommer också få ett snyggt tygmärke för att visa att ni deltagit i Marsresan 2023!

Marsresan organiseras av Astronomisk Ungdom. Astronomisk Ungdom är ett rikstäckande ideellt förbund grundat år 2012 med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Sverige. Tre handledare kommer att följa med er på resan och se till att alla har en rolig, säker och intressant upplevelse.

Häng med på Marsresan: En enastående möjlighet att lära sig mer om Mars och rymden samtidigt som du träffar nya rymdintresserade vänner! 

Anmäl dig senast 3/3 2023! 

Anmälan hittar du här: https://www.astronomiskungdom.se/kalender/marsresan-2023/
Om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag finns det tyvärr ingen möjlighet att få pengarna tillbaka då de gått till bokning av boende, aktiviteter och övrigt.

Har du några funderingar? Kontakta marsresan@au.se.

Varukorg