Marsresan

Mars, vår röda grannplanet. Vore det inte fantastiskt ifall vi kunde besöka den i framtiden? Mycket nytt upptäcks ständigt om planeten och därför vill vi lära oss mer om den tillsammans med er. Häng med oss på en resa genom Östergötlands län där en mängd spännande rymdrelaterade upplevelser väntar!

Nu är det dags igen: Marsresan 2024! Årets marsresa kommer äga rum mellan 22-24:e mars. Bland de inplanerade aktiviteterna finns bland annat föreläsningar, spännande studiebesök i både Norrköping och Linköping och trevliga sociala aktiviteter. Samtidigt som du lär dig mycket om rymden kommer du även få träffa och lära känna andra ungdomar med samma intresse. Obrytbara vänskapsband kommer knytas och du kommer uppleva en oförglömlig och rolig resa!

Marsresan kommer att inkludera:

  • Rymdrelaterade utställningar på Visualiseringscentret i Norrköping
  • Djupdykning i UFOs mysterier med en filmvisning samt besök till Arkivet till UFO-forskning
  • En smäll från det förflutna med ett besök till Flygvapensmuseumet
  • Lärorika och intressanta föreläsningar från experter i deras område på Linköpings Universitet

När, var och vem?

Marsresan riktar sig till dig som är mellan 13-25 år gammal. 

Resan går av stapeln fredagen den 22/3 2024. Vi ses klockan 17:00 vid Kärna Scoutkåren i Linköping och vi avslutar söndagen den 24/3 2024 klockan 14:00 vid Linköpings universitet.

Marsresan organiseras av Astronomisk Ungdom. Astronomisk Ungdom är ett rikstäckande ideellt förbund grundat år 2012 med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Sverige. Fem handledare kommer att följa med er på resan och se till att alla har en rolig, säker och intressant upplevelse.

Anmäl dig senast 15/3!

För att kunna delta behöver du vara medlem i Astronomisk Ungdom. Är du inte det kan du bli det gratis här: Bli medlem här! Marsresan har en anmälningsavgift på 800 kr. I priset ingår alla resor under lägret samt middag fredag och lördag, frukost och lunch lördag och söndag. Resa till och från Linköping ingår inte. Vi skickar ut ett mejl med packlista och annan viktig information cirka en vecka innan vi drar igång. Alla som följer med kommer också få ett snyggt tygmärke för att visa att ni deltagit i Marsresan 2024!!

Marsresan organiseras av Astronomisk Ungdom. Astronomisk Ungdom är ett rikstäckande ideellt förbund grundat år 2012 med syfte att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Sverige.

Häng med på Marsresan: En enastående möjlighet att lära sig mer om Mars och rymden samtidigt som du träffar nya rymdintresserade vänner! 

Anmäl dig senast 15/3 2024! 


Om du avanmäler dig efter sista anmälningsdag finns det tyvärr ingen möjlighet att få pengarna tillbaka då de gått till bokning av boende, aktiviteter och övrigt. Om du avanmäler dig före sista anmälningsdag får du tillbaka avgiften minus 100 sek i bokningsavgift.

Har du några funderingar? Kontakta marsresan@au.se.

Varukorg