Välkommen till Saturnus!

Är du intresserad av astronomi? Har du någonsin tittat upp mot stjärnhimlen och undrat vad som finns där ute? Eller tycker du kanske helt enkelt att raketer är orimligt coola? Då är SATURNUS något för dig. SATURNUS är en nystartad astronomiförening riktad till unga i Uppsala. Vi vill att du som är intresserad ska få möjlighet att träffa likasinnade, lyssna på spännande föreläsningar, få svar på frågor, se på livestreamade uppskjutningar tillsammans och kanske till och med skjuta upp en (liten) raket. Låter det kul?Klicka på bli-medlem-knappen vet jag! Det går supersnabbt. Kom på de event du tycker låter kul! Inga krav. Du får dessutom en prenumeration på tidskriften Populär astronomi (4 nr/år) helt gratis (om du vill, bocka för när du blir medlem).

Kommande aktiviteter med Saturnus:

  • Vi kommer till katedralskolan och pratar rymden, tittar på raketuppskjutning och nätverkar mellan skolorna! Mer information kommer inom kort!

Vad vi gjort

  • Vi visar filmen interstellar onsdagen den 26:e september klockan 15:15 i rosendalsgymnaisets matsal

  • Vi står på föreningsmässan i rosendalsgymnasiet för att prata rymden med alla intresserade! Vill du gå med i vår förening? Klicka på kanppen: bli medlem!

Varför inte föreslå en aktivitet, eller har du synpunkter? Skriv en rad så kan vi säkert lösa det!

7 + 4 =

Albin A Ask

Albin A Ask

Ordförande

Minna Palmgren Thun

Minna Palmgren Thun

Ledamot

Benjamin Verbeek

Benjamin Verbeek

Ledamot

Josephine Maglio

Josephine Maglio

Ledamot

fler personer kommer snart

Varukorg