Space Camp

Anmälan är stängd för tillfället

Titta tillbaka under försommaren/hösten 2021

Häng med på höstlovets coolaste rymdäventyr!

Är ditt barn intresserad av rymden? Vill hen träffa andra som delar deras fascination? Går hen dessutom på mellanstadiet? Då är hen hjärtligt välkommen att delta på Astronomisk Ungdoms rymdläger Space Camp 2019, den 1-3 november!

Space Camp 2019 är ett samarbete mellan Astronomisk Ungdom, Hallands Astronomiska Sällskap (HAS) och Science Safari. Vi kommer att bo i HAS lokaler på ett observatorium strax utanför Halmstad, och kommer där ha tillgång till två teleskop. Vi kommer att göra roliga labbar, få lyssna på fascinerande föreläsningar, leka lekar och titta på film. Oavsett om du har varit med innan och är expert på rymden, eller om du är helt ny och bara lite intresserad så kommer det garanterat finnas något för dig!

Vem kan delta?
Alla som är runt mellan 10 och 13 år och är medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på Space Camp 2019. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mail till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem i Astronomisk Ungdom kan du bli det här, helt gratis. Det finns möjlighet för föräldrar att följa med på detta läger vid särskilda behov. Om du som förälder vill följa med vill vi att du skriver det i ett mejl till spacecamp@au.se och förklarar situationen. Föräldrar får stå för sina egna kostnader.

Boende
Vi kommer att bo på Plönninge Observatorium, beläget strax utanför Halmstad i Plönninge (latitud 56.734373 longitud 12.748024). Vi kommer att sova på golv så det är viktigt att alla tar med sig liggunderlag eller madrass och sovsäck eller täcke.

Ta sig hit
För att ta sig från Halmstad centrum till observatoriet kan ni ta busslinje 330 och gå av vid station Plönningevägen Harplinge. Samling kommer att ske på observatoriet klockan 18:00 den 1 november och lägret är slut 12:00 den 3 november.

Deltagaravgift: 390 kr

Anmälan är öppen till och med den 21:a oktober 2019.
Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.

Avanmälan
Om man avanmäler sig innan anmälan stänger får man tillbaka 50% av deltagaravgiften. Sker avanmälan efter sista anmälningsdagen ges ingen återbetalning, eftersom pengarna redan har gått till verksamheten.

Kontakt
Har du några frågor om årets upplaga av Space Camp? Tveka inte att kontakta arrangörsgruppen på spacecamp@au.se!

Anmälan