Se hit alla rymdintresserade! Nu är anmälan öppen till sommarens Space Camp, som äger rum i Stockholm den 17-19 juni 2022. Space Camp är ett sommarlovsläger för barn i åldrarna 10-13, med fokus på rymden.

Lägret anordnas av gymnasie- och universitetsstudenter på initiativ av Astronomisk Ungdom. Syftet med lägret är att främja och locka barns och ungas intresse för rymden, samtidigt som de får umgås och ha kul med andra barn i samma åldrar. 

Aktiviteterna kommer bestå av utomhusaktiviteter och lekar (med rymdtema), stjärnskådning, bygga vattenraketer, kolla på film och spela sällskapsspel. Deltagarna kommer även få lära sig om bland annat satelliter, stjärnkonstellationer och mänsklighetens framtida marsuppdrag. Lägret passar därför såväl framtida astronauter, som barn som enbart vill spendera en helg på ett kul sommarläger med möjligheten att träffa nya kompisar och testa på nya aktiviteter. 

Space Camp är ett övernattningsläger och kommer att hålla hus på Älvsjö Scoutkår i Stockholm. Där finns vatten, duschrum, toaletter, el och allt annat man kan tänkas behöva, så det lämpar sig väl för övernattning. Medtag liggunderlag, sovsäck, täcke, kudde och handduk då det inte finns på plats. Självklart kommer det att serveras frukost, lunch och middag samt mellanmål mellan huvudmåltiderna. 

Vi möts cirka kl 14:00 den 17 juni vid Älvsjö Scoutkår. Lunch serveras inte på fredagen. Då är även föräldrar varmt välkomna att delta på de inledande lära-känna aktiviteterna. Därefter kommer mellanmål serveras och vi kommer ta avsked från föräldrarna. Sedan hämtas barnen eftermiddag den 19 juni.

Mer information om ditresan och hemresan kommer skickas ut när vi har fått fastställt alla deltagare. 

Anmäl dig genom knappen nedan. Deltagaravgiften är 500 kr. I kostnaden ingår boende, all mat och samtliga aktiviteter för deltagaren under hela helgen. Resekostnaden till och från Älvsjö Scoutkår ingår dock inte. Sista anmälningsdatum är 10 juni 2022.

Obs! Anmäl dig i god tid då det finns ett begränsat antal platser. Vid fullbokning stänger anmälan innan.

När: 17-19 juni 2022

Åldrar: 10 – 13 år

Plats: Älvsjö Scoutkår, Herrängsvägen 3, 125 54

Kostnad: 500 Kr

Antal platser: 25

Kontakt: scsthlm@au.se

Varukorg