Ungdomens Star Party

Välkommen till Ungdomens Star Party den 14-16 februari 2020!

Ungdomens Star Party har arrangeras sedan Astronomisk Ungdoms början och nu finns återigen möjligheten att delta! USP börjar fredagskvällen och avslutas innan lunch på söndagen. Missa inte detta läger som bjuder på föreläsningar, observationer, teleskopsvisningar, umgänge och mysiga aktiviteter!

Plats för USP 2020
Lägret startar och avslutas på samma plats. Den exakta platsen för lägret och dess aktiviteter är Magnethuset på adressen Drottninggatan 120 B i Stockholm. Det är även här som AU har sitt högkvarter. Här kommer vi kommer ha föreläsningar, äta mat och observera natthimlen tillsammans.

Boende
När dagens aktiviteter är klara åker vi tillsammans från observatoriet till vårt boende i Nacka. Vi kommer att bo i en lägenhet i ett område som heter Tollare. Det finns inga sängar, så ta med ett liggunderlag och en sovsäck. Det finns toalett och dusch i lägenheten samt möjlighet att förvara mindre matvaror om du vill ta med dig exempelvis cola eller snacks.

Vem kan delta?
Alla som är från 18 år och uppåt, samt är medlemmar i Astronomisk Ungdom kan delta på lägret. Om detta inte passar in på dig, och du ändå vill delta, skicka ett mejl till oss och förklara dina omständigheter. Om du inte redan är medlem kan du bli det gratis här.

Kostnad och vad ingår?
Priset för lägret är 490 kr. Följande ingår:
• Samtliga måltider fredag kväll-söndag morgon
• Boende
• Resekostnader under helgen
• Samtliga aktiviteter och föreläsningar
Ingår inte:
• Resan till och från Stockholm

Ett schema och packlista mejlas ut innan lägrets start.

Resväg
Lägret börjar på kvällen den 14 februari i Magnethuset, på Drottninggatan 120 B, som ligger vid tunnelbanestationen Odenplan. Om du kommer med tåg till Stockholms central eller buss till Cityterminalen, tar du tunnelbana grön linje från T-centralen mot Alvik, Åkeshov eller Hässelby strand. Kliv av vid Odenplan. Väl framme tar du uppgång Odenplan och följer Norrtullsgatan för att sedan se Observatoriekullen på vänster sida. Gå upp för backen till kullen. Biljetter till tunnelbanan (SL-biljetter) kan du köpa i spärrarna i tunnelbanan eller på Pressbyrån.

Sista anmälningsdag
9 februari är sista anmälningsdagen. Maxantal deltagare är 15 st. Anmälan stänger om maxantalet uppnås tidigare. Sker avanmälan innan sista anmälningsdag återbetalas 50% av avgiften. Vid avanmälan efter sista anmälningsdag sker ingen återbetalning.

Anmälan

Undrar du något? Tveka inte att kontakta projektgruppen på usp@au.se! Ingen fråga är för stor eller för liten, kontakta oss så kan du få mer information om lägret och om det kommer att passa just dig eller din ungdom. Hör gärna av dig om du har några speciella behov som vi behöver vara extra förberedda på. Vid behov kan vi också hjälpa enstaka medlemmar med subventionerad deltagaravgift. Kontakta oss och förklara dina omständigheter så försöker vi lösa det på bästa sätt! Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Undrar du något? Maila: usp@au.se