Månhuset lanseras på Kickstarter

Månhuset planerar att lansera sig på Kickstarter. Insamlingsmålet på Kickstarter kommer att vara 250 000 USD (cirka 1,7 miljoner kronor). Kampanjen kommer att pågå under 40 dagar och är ett sätt att nå ut till amerikaner – men även andra nationaliteter – som vill se Månhuset bli verklighet. Totalt måste Månhuset samla in 15 miljoner USD senast den 30 november 2014 för att hinna färdigställas till månresan som är planerad till oktober 2015.

Månhuset är ett konkret, realiserbart konstprojekt med målet att konstruera ett självutvecklande hus som placeras på månens yta i oktober 2015. Initiativtagare är konstnären och entreprenören Mikael Genberg. Genberg och hans team bestående av rymdingenjörer och experter har arbetat med Månhuset i cirka tio år. I maj fick Månhuset ny energi genom en presskonferens som uppmärksammades av medier över hela världen. Den var startskottet för en crowdfundingkampanj som pågår 28 maj till 30 november för att samla in de 15 miljoner USD (cirka 100 miljoner kronor) som behövs för att förverkliga Månhuset. 5 miljoner USD för att rymdingenjörerna ska färdigutveckla huset och 10 miljoner USD för biljetten upp till månen med det amerikanska rymdbolaget Astrobotic.

Kampanj på Kickstarter i 40 dagar. 
Crowdfundingen för Månhuset pågår på www.manhuset.se. Som ett komplement till denna startas nu en crowdfundingkampanj på amerikanska Kickstarter, världens största plattform för crowdfunding. Syftet är att nå främst amerikaner – men även andra nationaliteter, där Kickstarter har ett starkt fäste.
– När jag var i Kalifornien 2008 och diskuterade Månhuset med representanter för NASA var den spontana reaktionen ”Wow, The Moonhouse is the American dream, but in Swedish”. Genom Kickstarter kan vi på ett effektivt sätt nå ut till människor över hela världen, inte minst svenskättlingar boende i USA och andra personer med anknytning till Sverige, som vill främja och stärka det svenska kulturarvet globalt. Men även nå andra människor med intresse för alltifrån konst och kultur till teknik, vetenskap och rymden. Målet på Kickstarter är 250 000 USD, summan det kostar att färdigställa Prototyp 1, men vi hoppas att Kickstarter tar Månhuset längre än så, att det tar sig hela vägen till månen, säger Mikael Genberg.

17 olika belöningsnivåer mellan 1 USD till 10 000 USD. 
En gåvogivare engagerar sig i Månhuset genom att köpa månmeter. Det är 384 400 kilometer till månen, det innebär att 1 USD tar Månhuset cirka 25 meter närmare månen. En person kan skänka allt mellan 1 USD och 10 000 USD. Månhuset har totalt 17 olika belöningsnivåer. För 50 dollar får man sitt namn ingraverat på insidan av Månhuset och för 100 dollar får man även skicka med ett digitalt, personligt meddelande med Månhuset. För den högsta nivån på 10 000 USD får man tillsammans med en vän sova över hemma hos Månhusets konstnär. Månsnack och skaparglädje står på schemat.

Läs mer på www.manhuset.se

Om Månhuset
. Månhuset är ett gränslöst möte mellan konst och teknik, kultur och vetenskap, historia och framtid, men framför allt mellan rymden och människan. Månhuset är en symbol för vad vi människor tillsammans kan göra möjligt. De senaste årens digitala utveckling har skapat nya förutsättningar att nå och engagera människor runt om i världen – via crowdfunding och sociala medier. I år firar Sveriges nationalfärg, Falu Rödfärg, 250 år genom att stödja Månhuset med en global crowdfunding som ska förverkliga visionen – ett falurött hus med vita knutar på månen. Alla medel som samlas in genom crowdfundingen går oavkortat till Månhuset.

moonhouse

Varukorg