Ännu en händelserik dag går nu mot sitt slut och vi vilar upp oss efter ett besök på Chalmers renrum och Slottsskogsobservatoriet, besök hos diverse häftiga djur i slottskogen och pizza- och tacobuffé på restaurang. 

Fredagen den 8/8 har varit en solig och varm dag, på gott och ont, eftersom att deltagarna idag har fått se en hel del av Göteborg. Vi har bland annat lärt oss mängder om grafen och nanoteknologi på Chalmers, asteroider och kometer på Slottsskogsobservatoriet, och hipsters utanför Way Out West.

Bild2

 

Lägerdeltagarna gör solobservationer på en projektionsplatta (… och tar bilder av det till lägrets poängjakt).  bild 9

Vi fick se solen genom ett reflektorteleskop.

bild3bild 5bild4

Lägerdeltagarna blev glada när de fick veta att man kunde träffa på pingviner vid observatoriet.bild5

Hela gänget sitter och äter mat och njuter av utsikten över musikfestivalen Way Out West.bild8

Likt en äkta Göteborgare tar Erik Lilieqvist tar en selfie på spårvagnen. bild7 På Chalmers får vi se ett exemplar av supermaterialet grafen. Själva grafenet var genomskinligt, men vår guide Göran lovade att det fanns där.bild6Då vi besökte renrummet var det viktigt att hålla den rena luften ren, så vi tilldelades de luftiga och stilrena kläder som syns ovan.

Fler bilder går att finna på vår instagram, astronomisk_ungdom