Vad hände under sommarlägret 2015?

Nu är föreningens tredje sommarläger över! I det här inlägget kommer bilder lägret och en komplett återgivning av vad alla ni som inte var där missade.

Dagen inleddes med möte på scoutgården och lära känna-lekar. Alla lärde känna varandra något bättre, många roliga och spännande fakta om deltagarna kom fram. Därefter påbörjades ”poängjakten”, som en samling uppdrag som deltagna ska utföra över hela lägrets gång. Exempel på en sådan uppgift kan vara att fota ett rapsfält, eller vinna en chubby-bunny duell.

Fredagskvällen ägnades därefter åt att grilla korv med bröd, och kolla på filmen ”Interstellar” med chips, godis och läsk. När filmen var slut var det mörkt, och då gick vi ut med våra teleskop och började observera. En väldigt stor fördel med den Skånska landsbygden är att det blir väldigt mörkt om nätterna, och att därmed också lämpar sig väldigt bra för observationer.

Under lördagen åkta alla och badade fram tills lunchföreläsningen vid två. Denna gavs av en professor i partikelfysik, Gösta Gustafson, från Lunds universitet och handlade till stor del om universums minsta beståndsdelar, kvantfysik, och tiden strax efter Big Bang. Gabriel Rydén fortsatte sedan med ett föredrag om sina fyra månader på Esrange, där han jobbade med bland annat raketuppskjutningar.

Söndagen var en hektisk dag med en föreläsning av ytterligare en Lundaprofessor, Leif Lönnblad, och kick off till tävlingen ”Flag of Earth” som är AUs bidrag till Astronomins Dag och Natt. Tävlingen går ut på att skapa en alternativ flagga för Jorden, som kan representera oss när vi som art påbörjar vår kolonialisering av rymden.

Därefter var det dags att ta en gruppbild och säga hejdå, och så var ett av föreningens mest lyckade läger någonsin över.
Vi ser fram emot att träffa alla underbara deltagare och ännu fler härliga och smarta medlemmar på nästa läger!
En av lägrets deltagare, Allan Börgesen, gjorde en timelapse från innergården: 

FOTO: Mikael Ingemyr, Marcus Wigren, Andeas Sjövall.
Astronomisk Ungdom tackar Stiftelsen Svenska astronomiska sällskapets planetariefond för ekonomiskt stöd.

Varukorg