Christer Fuglesang på Malmö högskola

Idag talade den svenska astronauten Christer Fuglesang på Malmö Högskola. Det var en väldigt intressant presentation.

Han pratade bland annat om hur och varför han blev astronaut, vad han gjorde som astronaut och hur det var att vara i rymden. Han pratade också en del om varför rymdforskning och en förståelse för universum i allmänhet är så viktigt.

Han nämnde att det är tråkigt att Sverige lägger så relativt lite fokus på rymdforskning, specifikt att bemannade rymdresor så gott som inte ens övervägs. Men han nämnde också att vi faktiskt bedriver en hel del rymdforskning och t.o.m skickar upp små raketer på rymdbasen Esrange.

fuglesang mah

Nu efter han har gjort sitt jobb i rymden så jobbar han främst med fysik på KTH (Kungliga tekniska Högskolan) i Stockholm. I en fråga svarade han att han ändå identifierar sig som astronaut mer än som partikelfysiker.

Han visade även den här videon, vilket var väldigt populärt.

Efter föreläsningen svarade han på frågor, och stannade senare för att ta bilder med folk och ge ut autografer.

 

Det var en väldigt givande och inspirerande upplevelse och jag rekommenderar varmt att se honom tala ifall ni får chansen.

Varukorg