Nu kan du ansöka om projektbidrag från förbundet

DSC_9829Vill du genomföra ett projekt med anknytning till att främja intresset för astronomi och rymdteknik hos unga i Sverige?

Astronomisk Ungdom öppnar nu ansökningsperioden till vårens utdelning av projektbidrag. Totalt kommer 5000 kr att delas ut till medlemmar och medlemsföreningar som vill genomföra ett projekt eller en aktivitet som fyller förbundets syfte; att främja intresset för astronomi och rymdfart hos unga i Sverige. Det kan vara alltifrån att anordna ett rymdcafé tillsammans med andra astronomiintresserade, dra ihop ett gäng ungdomar för att med tårta och ballonger fira Carl Sagans födelsedag, eller skicka upp en väderballong för att göra mätningar högt upp i atmosfären. Kanske vill du besöka ett rymdföretag eller hyra ett teleskop och hålla visning på din skola?

Möjligheterna är många, och förbundets enda kriterier är att projektet bidrar till att skapa en mötesplats där unga kan samlas kring sitt astronomiintresse, eller syftar till att väcka ett rymd- och astronomiintresse hos unga som inte redan har det. Bidrag för administrativa utgifter eller för löpande verksamhet nedprioriteras.

Sista ansökningsdag är den 15 mars. Låt idéerna flöda! Läs mer här om hur du ansöker.

Varukorg