Presentation om vem jag är

Hej!
Från och med idag kommer jag att få äran att börja blogga på AU:s bloggportal. Men självklart så måste man göra en presentation om vem är det som skriver framför dator. För er som inte vet vem jag är så kommer det lite info nedan:
  2016-02-06-1930_56b63bc3e087c37eb4421d24
Namn och utbildning:
Mitt namn är Frida Caballero och är 20 år gammal. Jag kan ibland bete mig som 60 åring och vissa dagar vara barnslig som en sju åring. Tjej från Upplands Väsby och nyligen inflyttad till Kiruna för praktikarbete i SSC. Jag är från El Salvador och Ecuador, men älskar indisk kultur (och afrikans och arabisk). Jag läste Teknikprogrammet i kära och underbara Väsby Nya Gymnasium där jag bland annat läst kurser som Programmering, Webbutveckling, Webbserverprogrammering, Cad, Datorteknik mm.
Jag har ställt upp och gjort en massa under skolans gång, som tillexempel vara med i Digigirlz. Microsoft arangerade ett projekt vid namn Digigirls där syftet är att få unga tjejer att vara intresserade av IT. Kursen var i KTH där jag fick lära mig om programmering, skydda datan från virus, göra film och spel mm. samt lära mig om Windows 8. Efter det fick jag chansen att lära andra tjejer det jag fick lära mig i kursen i mitt gymnasium. Jag är dessutom den första tjejen som vunnit programmeringstävlingen i min skola år 2014.
2016-02-06-1827_56b62cf32a6b223040459805
Fritid och intressen:
På fritiden gör jag lite allt möjligt till från att sitta i rummet och programmera till att dansa på scenen framför tusentals människor. Jag älskar att dansa, min favorit artist är Michael Jackson. Jag har varit danslärare och varit med i olika dansgrupper. Sedan tolv års åldern har jag spelat fiol och gjort små amatör filmer. Jag har alltid varit intresserad av teknik, framför allt programmering, filmskapande, mjukvaro- webbutveckling. Min favort serie är självklart The big bang theory, men kollar även på komedi serien Modern family. Vissa dagar är jag väldigt tjejig och har ett stort beroende av Hello kitty och Minions och andra dagar nördig och ett fan av Star Wars, men generellt älskar jag allt som är konstigt och unik då jag shoppar och får plånboken/bankkonton att gråta varje gång jag ser något häftigt (och det min mamma kallar skräp). Man kan säga att jag älskar att brytta normen, förvånna folk samt gör mycket för att lyfta upp tjejer till att göra allt som man kan tänka sig, att få tjejer att ta för sig. Stark tro på att tjejer kan göra lika mycket som killar (och mycket mer och bättre). Levande exempel på att man inte vanligtvis behöver vara det folk tror om en (syftar också på kategorisering). Bara för att man är dansare behöver det vanligtvis inte betyda att man inte kan gilla att sitta framför datan och programmera. Har alltid tänk att om något skulle hända min kropp så har jag iallafall hjärnan.
2016-02-06-2216_56b662a7e087c317d84d9985
Jag tycker om att resa och upptäcka världen och volontär arbeta (Jag är ambassadör för GoXplore.). Jag har varit aktiv i TDHOC, The running, Ung Cancer, Hunger projektet, Rädda Barnen, Green peace, deltagit i Lida loppet mm. Jag har varit i alla möjliga sällen.
Mina två favorit ställen jag har varit på är Sydafrika (Kapstaden) och Ecuador, där jag fick möjligheten att stå i Ekvatorn. För er som inte vet vad Ekvatorn är så är det en cirkel dragen runt en astronomisk himlakropp på ett avstånd som alltid är lika långt från båda polerna. Med andra ord så är det en skiljelinje mellan norra jordklotet och södra jordklotet. Jag älskar astronomi, astrologi, rymden, kosmologi, rymdfysik, meterologi. Min största inspiration är då självklart Steven hawking.2016-02-06-1827_56b62ce5ddf2b310d8843236
Ni kan dessutom läsa min andra blogg på http://alittlebitofspace.blogg.se/
Varukorg