Kom på invigningen av Astronomisk Ungdoms kansli

AU-kanslietAstronomisk Ungdom har nu fått sitt allra första kansli. Den 21:a april är samtliga förbundsmedlemmar välkomna på öppet hus! Klockan 17:00 öppnar vi dörrarna till kansliet, med gott fika till alla. Kom och träffa personalen, prata med förbundsstyrelsen, och ge oss din syn på förbundets framtid.

Brinellvägen 24 är adressen till lokalen; ett kontor med tre arbetsplatser och ett delat konferensrum på KTH campus i Stockholm. På kansliet kommer förbundets eminenta personal att arbeta med Astronomisk Ungdoms två största projekt; Astronomicentrum och Rymdforskarskolan. Här kommer också förbundsstyrelsen att utveckla framtidens verksamheter och leda Astronomisk Ungdom vidare i tiden, och projektledare för läger och övriga verksamheter kan använda arbetsplatsen under sina uppdrag.

AU-kansliet2Kansliet kommer också att vara ett historiskt arkiv; här finns samtliga mötesprotokoll sedan förbundet startade samlade och pärmar av bokföring, styrdokument och dokumentation pryder väggarna. Tavlor som målats under våra år av astronomiläger, foton på glada astronomiska ungdomar, foldrar, affischer, profilprodukter och teleskop är andra exempel på sådant som kansliet kommer att vakta framöver. Den fyllda lokalen står nu inredd och redo att hjälpa oss att främja intresset för astronomi och rymdfart bland unga i Sverige under många år framöver.Frida Backjanis, projektledare för Astronomicentrum, kommer att vara på plats för att svara på frågor kring förbundets senaste skolsatsning. Tveka inte att titta förbi om du är nyfiken på att föreläsa om astronomi för grund- eller gymnasieskolor i Sverige, om du vill att en föreläsare besöker din skola, eller om du bara är intresserad av att veta mer om projektet och dess framtid. Även Mikael Ingemyr, f.d. förbundsordförande och numera projektledare för vår nysatsning Rymdforskarskolan, kommer att finnas tillgänglig på kansliet under invigningen. Går du i tvåan och vill lära dig mer om rymden i sommar? Tveka inte att söka till Rymdforskarskolan – ansökan öppnar snart och Mikael berättar mer än gärna mer under invigningen.

AU-kansliet3Utöver detta kommer vi under invigningen bl.a. att lyssna till ett föredrag om Tekniska Museets MegaHelg med rymdtema i oktober. MegaHelgen anordnas i samarbete med Astronomisk Ungdom och medlemmar får gärna vara med under planeringen och genomförandet av detta storslagna astronomievent. Det och mycket mer kommer att diskuteras under invigningen. Förbundsstyrelsen ser också fram emot att höra vad just du ser fram emot att få ut av ditt medlemskap under året, och spåna kring framtida verksamheter och aktiviteter tillsammans med dig!

Kom och fika, umgås, titta på film, och planera inför framtiden tillsammans med Astronomisk Ungdom den 21:a april – och passa på att titta in i förbundets nya, fräscha lokaler. Alla medlemmar och inbjudna gäster är varmt välkomna!

Varukorg