Tips på sci-fi filmer

Hej på er!

Jag är antagligen den sämsta på att komma ihåg filmtitlar. Så det är därför jag bestämde mig för att skriva lite om sci-fi filmer som jag tycker ni ska se. En film eller två kan vara skönt efter en solig dag, eller vad tycker ni? 

 

1.Interstellar Interstellar

Handling: Filmen utspelar sig på framtidens överkonsumerade jordklot. Cooper är pappa till två och försörjer sig, precis som nästintill alla andra, som bonde trots sin tidigare anställning på NASA. Murphy, hans dotter, lyckas knäcka en kod av mystiska händelser i hennes rum skapade av gravitationen och tillsammans med sin far upptäcker de ett gömt NASA. I hopp om att rädda världen går Cooper med på att åka ut i rymden trots sin dotters protest. Tillsammans med sin nya besättning reser han genom tid och rum för att rädda jorden från svält och undergång.

I rollerna: Matthew McConaughey, Anna Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Mackenzie Foy. 

Mitt betyg: 10 av 10 svarta hål 

Kommentar: Riktigt bra film, spännande och nervkittlande. Tycker inte den kändes för lång trots sina 169 minuter. Ett måste för alla rymdentusiaster! 

 

 

2. WALL-E

Handling: WALL-E är en av många robotar som byggts för att städa upp på den nedskräpade jorden. Året är omkring 2750 och alla människor har lämnat jorden och bor nu i en rymdfärja. På rymdfärjan lever alla i svävande stolar och har gått upp massvis i vikt samt blivit besköra, den nya generationen kan knappt röra sig utan deras stolar. WALLE-E möter en dag EVA, en robot som kommer ner på jorden med ett rymdskepp. Hennes uppdrag är att leta efter växtliv på jorden och eftersom WALL-E blir kär i EVA hjälper han henne. När EVA väl har hittat en växt stängs hon ner i någonslags sömn. WALL-E ger inte upp och tar med henne upp i hennes raket. Deras resa tillsammans fortsätter upp till Axiom, skeppet där alla människor är. Hur ska WALL-E få liv i EVA? Varför skulle hon hitta växtliv?

Röster: Andrew Stanton, Ben Burtt, Elissa Knight, Sigourney Weaver

Mitt betyg: 9 av 10 svarta hål

Kommentar: En härlig film med ett djup som visar på faran av vår överkonsumtion. Passar alla åldrar trots att den är tecknad. 

 

3. Star Trek (2009),Star Trek Into Darkness (2013),Star Trek Beyond (2016)

Handling: Dessa tre filmer utspelar sig i ”Star Trek- universumet”. Du får hänga med skeppet ”Enterprise” på spännande resor och möta personer som James T. Kirk och Spock. 

Mitt betyg av de två första: 8 av 10 svarta hål.

Kommentar: De två första som jag sett var väldigt spännande, man hänger med i handlingen och det bjuds på mycket action!

 

 

 

 

 

 

 

4. The Martian

 

Handling: De tror att Mark Watney är död och lämnar av misstag kvar honom på Mars. Mark utnyttjar sin intelligens till max för att överleva och kunna kommunicera med jorden i väntan på räddning. NASA har satt sina bästa forskare på uppdraget samtidigt som besättningen som lämnade kvar Mark planerar en livsfarlig räddningsaktion. 

I rollerna: Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Mitt betyg: 6 av 10 svarta hål

Kommentar: Om än handlingen är spännande så känns filmen en aning lång. Däremot tycker jag den är sevärd.

 

 

 

5. Gravity

Handling: Rymdfärjan Explorer skickas upp till Hubble teleskopet. När tre av astronauterna är ute på rymdpromenad för att reparera teleskopet skadas rymdfärjan av ”rymdskräp” och exploderar.  Alla omkommer förutom två av ´rymdvandrarna`, dr. Ryan Stone och Matthew ”Matt” Kowalski. Resan fortsätter, med många motgångar, för de två astronauterna under deras försök att ta sig tillbaka till Jorden. 

I rollerna: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris

Mitt betyg: 3 av 10 svarta hål

Kommentar: Filmen känns väldigt långt trots sina 91 minuter. 

 

Varukorg