Nominera kandidater till Rosa Tengborgs ungdomsstipendium

Det har blivit dags att nominera kandidater till årets Rosa Tengborg-stipendium! Ungdomsstipendiet, som delas ut av Svenska Astronomiska Sällskapet, uppgår till 5000 kronor och tilldelas en ung astronomientusiast, amatörastronom, astronomistudent eller någon som på annat sätt är aktiv inom astronomi i Sverige.

Känner du till någon ungdom i Sverige, som på något sätt är verksam inom astronomi, som skulle passa som årets stipendiat? Maila ditt förslag, innehållande en kort motivering, namn, ålder och kontaktuppgifter till kandidaten, till stipendium@astronomiska.se senast den sista augusti 2016. Stipendiet utdelas årligen i samband med Astronomins dag och natt, som i år inträffar den 8 oktober 2016.

Tidigare stipendiater finns listade på Svenska Astronomiska Sällskapets hemsida.

rosa-tengborgs-ungdomsstipendium

Varukorg