Mikael Genberg har sedan 1999 drömt om att placera ett rött hus med vita knutar på månen. Ska hans dröm bli verklighet? Under dessa år har han samarbetat med KTH, pratat med både NASA och Rymdstyrelsen samt drivit en omfattande PR-kampanj. Även Falurödfärg har sponsrat honom genom att dra igång ett crowdfunding-projekt.

Mikael brinner för sina svenska hus och har till och med placerat ett under vatten i Västerås. Han menar att det skulle gynna den svenska rymdindustrin med det typiskt svenska huset på månen. The Moonhouse är inte tänkt att vara ett bostadshus, utan ett konstverk, men det är ändå inte helt enkelt att bygga det eftersom huset ska klara av månens hårdea klimat. Det är inte heller det enklaste att bygga huset då det ska klara av resan och att vecklas ut på månen. Man har tänkt att gas innanför konstruktionen ska kunna ”veckla ut” huset, och den tekniska biten ska inte vara den svåra.

Mikael tror också att vi så småningom kommer flytta ut i rymden. Antagligen till Mars med månen som avfyrningsplats. Skulle det inte kännas bättre med ett rött hus där då? Om än inte en människa satt sin fot på månen sedan 1972.

2020 är året då Mikael hoppas att hans dröm går i uppfyllelse.

Läs mer på The Moonhouse hemsida