Astronomisk Ungdom lanserar Rymdresor!

View_inside_detector_at_the_CMS_cavern_LHC_CERN
CMS-detektorn vid CERN:s partikelaccelerator LHC

 

Som ni kanske läst i augusti månads medlemsbrev, har Astronomisk Ungdom lanserat den alldeles nya verksamheten Rymdresor; sällskapsresor med astronomi- och rymdtekniktema för medlemmar i förbundet. Resan kan t.ex. gå till en astronomisk sevärdhet, studiebesök vid internationella rymdföretag, stora internationella teleskop eller andra rymdrelaterade resmål. Vill du bevittna solförmörkelsen på den Nordamerikanska kontinenten, besöka CERN och ESO, eller kanske ta en tur vid jätteteleskopen på La Palma tillsammans med andra rymdintresserade ungdomar? Håll då utkik i medlemsbrev, på hemsidan eller på vår Facebook-sida under höst/vinter för information om resmål, anmälan och övriga detaljer!

Ing_telescopes_sunset_la_palma_july_2001
Roque de los Muchachos-observatoriet på La Palma

Just nu söker Astronomisk Ungdom dessutom projektledare för den första Rymdresan, som planeras gå av stapeln under sommaren 2017. Som projektledare för en Rymdresa har du själv möjlighet att utforma resans mål och program. Att projektleda en Rymdresa ger dig möjligheten att utvecklas som ledare och skaffa nya internationella upplevelser och erfarenheter, samtidigt som du får chansen att möta och inspirera en grupp ungdomar i deras rymdintresse. Känner du att du skulle passa som reseledare för vår första Rymdresa? Ansök senast den 1:a oktober här!

 

foto Lars Johansson1

 

 

Varukorg