Astronomiläger sommaren 2016

Fredagen den 12:e augusti anlände 26 deltagare till Lomma Scoutgård för att delta i årets sensommarläger med Astronomisk Ungdom.

img_4986

Första kvällen på lägret ägnades tid på att låta deltagarna lära känna ledarna och varandra. Det arrangerades olika namnlekar och även en tårtbakar-tävling, där deltagarna, uppdelade i olika grupper, fick baka tårtor med rymdteman.

img_5001

Morgonen därpå begav sig alla till Vattenhallen Science Center i Lund. Där byggde alla varsitt astrolabium. Sedan fick de vara i planetariet där vi fick en stjärnorientering i rymden. De fick även observera ”remote observing” med Stone Edge observatoriet som leddes av forskaren Anna Arnadottir, hon tog bilder med teleskopet och visade hur observationer av rymden vanligtvis går till. Deltagarna fick även vara med i en fem-kamp i vattenhallen där de tävlade mot varandra i grupper.

 

Vi i projektgruppen tackar för oss och hoppas vi ses snart igen!

Varukorg