Världsrekordförsök och rymdhelg 8-9 oktober!

Stor rymdfest på Tekniska museet i Stockholm 8-9 oktober!

Missa inte Tekniska museets MegaHelg med rymdtema! Mellan kl. 10.00 och 17.00 den 8:e och 9:e oktober anordnas mängder av rymdaktiviteter för barn, unga och vuxna från 4 år och uppåt. Du kommer att kunna träffa astronauten Christer Fuglesang, lära dig om livet på mars och delta i flera olika laborationer med oss i Astronomisk Ungdom! Vårt världsrekordförsöket kommer att sändas live under rymdhelgen, och dessutom kommer det att skjutas raketer från Gärdet! Hela programmet hittar du här!

Storskaligt världsrekordförsök!

Under Astronomins dag den 8 oktober kommer vi att försöka slå världsrekordet ”Highest-altitude paper plane launch”! Astronomisk Ungdom kommer att skicka iväg ett pappersflygplan från högst höjd någonsin och återfinna det igen när det landat. Världsrekordet just nu ligger på 35 043 meter över havet, och det ska vi alltså slå! För att klara detta kommer vi att tillverka ett pappersflygplan, utrusta det med en liten GPS-sändare och släppa det från en stratosfärisk ballong i närrymden, över 35 km upp. Hela världsrekordförsöket kommer att filmas med GoPro-kameror och livestreamas under Tekniska Museets rymdhelg (mer info nedan). Då alla GPS-koordinater loggas korrekt; kommer vi att ha tillräckliga bevis för att Guinness rekordbok ska kunna godkänna det i efterhand!  AU har tidigare erfarenhet med att skicka upp stratosfäriska ballonger med last, då vi under Astronomins dag 2013 skickade upp FluxLite-1 och med den fotade vår logotyp med Jordens krökning och rymdens svarta vakuum som bakgrund. Här kan du lyssna på när AU:s egen Mikael Ingemyr pratar om världsrekordförsöket i P3 Nyheter! Mycket pepp! varldsrekord

Varukorg