Grattis Wictor, 17, som får Rosa Tengborgs Ungdomsstipendium 2016

Pressmeddelande: Wictor, 17, får stipendium på Astronomins dag – firar med att visa upp stjärnorna

Rosa Tengborgs ungdomsstupendium delas ut på Slottskogsobservatoriet i Göteborg under Astronomins dag och natt den 8:e oktober i år. Stipendiet, bestående av 5000 kr, tilldelas i år 17-åriga Wictor Arthur från Polhemsgymnasiet i Göteborg. Wictor är van vid teleskop och har sedan slutet av 2015 själv varit visningsledare på Slottskogsobservatoriet, där han visat stjärnhimlen för allmänheten. Wictor är också engagerad i vår lokalförening GAUSS i Göteborg.

– Att få förmedla mitt intresse till andra, och att få ”wow”-reaktioner, det är det som gör att jag brinner för det jag gör, säger Wictor i Svenska Astronomiska Sällskapets pressmeddelande.

Slottskogsobservatoriets program under Astronomins dag börjar kl 18:00, och eftersom Astronomins dag och natt sammanfaller med International Observe the Moon Day blir det bl.a. flera föredrag om månen. Prisutdelningen planeras till kl 19:30.   rosa_logga_500

Varukorg