På med jackan och titta på meteorregn!

Fram till och med den 7 november har du chansen att se meteorerna ”Orionids”! Ta på dig en varm jacka och gå ut mellan klockan ett på morgonen och gryningen för att se dem som bäst :)

Så strunta i sovmorgonen imorgon och ta chansen att se något vackert. Men jag rekommenderar att du kollar väderprognosen innan du ställer klockan för att inte gå upp i onödan ifall himlen är täckt utav moln. Här ser det tyvärr väldigt molnigt ut….

Att oktober har haft en så kallad ”supermåne” gör inte saken bättre. Men om vädret är klart och månen inte stör sikten allt för mycket så kan vi få se mellan 20-25 stjärnfall per timme! Fast detta meteorregn återkommer varje år, så bli inte för ledsen om vädret sviker.

En meteor är en meteoroid som brinner upp när dem kommer in i Jordens atmosfär. Dessa meteorer kallas Orionids eftersom de ser ut att utgå från stjärntecknet Orion. Dessa ”stenar” kommer från ett av regnen av ”skräp” från Halley kometen (Comet 1P/Halley).

Källor:

http://www.space.com/34373-orionid-meteor-shower-guide.html

 

 

Varukorg