Medlemsrabatt på rymd- och astronomiböcker

Det finns mängder av astronomi- och rymdlitteratur att omfamna nu när höstmörkret kommit över oss. I ett tidigare blogginlägg finns information om vår senaste tävling, där du kan vinna presentkort på 500 kr på science fiction – bokhandeln (även online-butiken). Som medlem i Astronomisk Ungdom får du dessutom medlemsrabatt på böcker med rymdtema från förlaget Fri Tanke. Du hittar rabatten här. Koden hittar du längst ned i ditt senaste medlemsbrev som gick ut i slutet av oktober via mail. Kontakta oss här om du är medlem men inte kommer åt koden. Här hittar du ett urval av boktips för alla åldrar:

Mörkret vid tidens ände av den kände svenske forskaren Ulf Danielsson guidar dig genom alltifrån Big Bang till mörk materiaI och mörk energi, och andra forskningsområden i kosmologins värld. Boken passar dig som vill lära dig mer om forskning inom fysiken, vilka frågor vi redan besvarat och vad som kommer härnäst. d

Det svarta hålet av Christer Fuglesang, Sveriges första rymdfarare. Boken är ett rymdäventyr för de små, där vi får följa syskonen Markus och Mariana ut i rymden. I boken får barnen komma i kontakt med svarta hål och lära sig mer om kvantfysikens märkliga företeelser. Markus och Mariana ställs inför större utmaningar än någonsin tidigare, men med sin uppfinnings¬rikedom och farbror Alberts hjälp klarar de alla utmaningar.

Stjärnhimlen – bakom gatlyktor och neonljus av den folkkära astronomen Marie Rådbo, är en bok för alla som vill lära sig mer om stjärnorhimlen, som i alla tider har fascinerat människan. Det är en perfekt introduktion till astronomin som redskap och passar såväl unga som de lite äldre.

Higgspartikeln är skriven av Jim Baggott, vetenskapsskribent och tidigare föreläsare vid University of Reading, och förklarar vetenskapen bakom upptäckten av Higgspartikeln, hur teorin föddes och Higgspartikelns plats i standardmodellen.

Tankar som ändrar allt , en bok skriven av teoretiska fysikern Sören Holst, tar dig med på en resa genom mängder av tankeexperiment i fysikens och filosofins värld. Vi möter frågor som rör rymdfärder med ljusets hastighet, transplanterade hjärnor och andra tankelekar som utmanar läsarens världsbild. Med hjälp av rationellt tänkande och god argumentation kan vi komma längre än vi anar, och de insikter vi får är inte sällan omtumlande.

Även titlar som Relativitet och Intrång i Einsteins trädgård finns med bland de rabatterade böckerna. Eller varför inte ta tag i någon klassiker av den kända astronomiikonen Carl Sagan under höstlovet?

”Man must rise above the Earth—to the top of the atmosphere and beyond—for only thus will he fully understand the world in which he lives.” – Socrates

boktips

 

Varukorg